5 forskellige mayoer

Åh, hvor vi elsker en god, hjemmerørt mayonnaise. I dette indlæg tager vi dig igennem opskrifterne på vores favoritmayoer, som indgår i flere af vores opskrifter med wagyu-kød. Enhver mayo er let at lave, kan holde sig længe på køl og smager langt bedre end diverse købe-mayoer, som alle er proppet med E-numre. I alle disse opskrifter vil jeg anbefale, at man bruger et elektrisk piskeris eller en thermomixer til at piske mayoerne.

Wagyu-mayo

Antal: 1L // Tilberedningstid: 15 minutter

Ingredienser
– 5 æggeblommer
– 1 tsk fint salt
– Saften fra 1 citron
– 7 dl neutral olie (solsikke eller raps)
– 250g smeltet wagyu fedt

Sådan gør du:
1) Pisk æggeblommer, salt og citronsaft i 5 minutter.
2) Tilsæt 2 spsk neutral olie og fortsæt med at piske, indtil mayonnaisen har samlet sig. Derefter tilsættes olien lidt efter lidt under piskning, indtil alt olien er brugt, og mayonnaisen er cremet og fast. Det tager ca. 5 minutter.
3) Til sidst tilsættes det smeltede wagyu fedt (må ikke være brandvarmt) lidt efter lidt under piskning.
4) Smag til med salt og evt. lidt mere citronsaft.

Trøffel-mayo

Antal: 1L // Tilberedningstid: 15 minutter

Ingredienser
– 5 æggeblommer
– 1 tsk fint salt
– Saften fra 1 citron
– 7 dl neutral olie (solsikke eller raps)
– 3 dl trøffelolie
– 2 spsk trøffelpulver eller friskrevet trøffel

Sådan gør du:
1) Pisk æggeblommer, salt og citronsaft i 5 minutter.
2) Tilsæt to spsk neutral olie og fortsæt med at piske, indtil mayonnaisen har samlet sig. Derefter tilsættes olien lidt efter lidt under piskning, indtil alt olien er brugt, og mayonnaisen er cremet og fast. Det tager ca. 5 minutter.
3) Til sidst tilsættes trøffelolien lidt efter lidt under piskning.
4) Tilsæt trøffelpulver eller friskrevet trøffel og smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Brunet smør-mayo

Antal: 1L // Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser
– 250g smør
– 5 æggeblommer
– 1 tsk fint salt
– Saften fra 1 citron
– 7 dl neutral olie (solsikke eller raps)

Tips til opskriften
Hvis du har lavet denne mayo i god til og stillet den på køl, vil jeg anbefale at stille den ud i stuetemperatur i 10 minutter inden den skal benyttes, da den stivner lidt på køl grundet indholdet af smør.

Sådan gør du:
1) Vi starter med at brune smørret i en lille kasserolle. Dvs. at vi smelter smørret på medium varme, indtil det begynder at blive brunt. I bunden vil der ligge en masse brændt valle, som skal gemmes til tilsmagningen. Når smørret er brunet, stilles det til side og afkøles til stuetemperatur.
2) Pisk æggeblommer, salt og citronsaft i 5 minutter.
3) Tilsæt 2 spsk neutral olie og fortsæt med at piske, indtil mayonnaisen har samlet sig. Derefter tilsættes olien lidt efter lidt under piskning, indtil alt olien er brugt, og mayonnaisen er cremet og fast. Det tager ca. 5 minutter.
4) Til sidst tilsættes det smeltede smør lidt efter lidt under piskning.
5) Smag til med den brændte valle og evt. lidt mere citronsaft.

Dijon-persille-mayo

Antal: 1L // Tilberedningstid: 2 timer

Ingredienser
– 1 l neutral olie (solsikke eller raps)
– 4 skalotteløg
– 8 fed hvidløg
– 1 bdt bredbladet persille
– 5 æggeblommer
– 1 tsk fint salt
– Saften fra 1 citron
– 2 spsk dijonsennep

Sådan gør du:
1) Snit skalotteløg og hvidløg fint. Hæld det i en gryde og dæk det med 1 l olie.
2) Nu skal skalotteløg og hvidløg confiteres i olien. Varm olien op til 90 grader og lad det stå i ca. 1 time.
3) Derefter sigtes skalotteløg og hvidløg fra, og olien stilles til side og afkøles.
4) Skalotteløg, hvidløg og persille blendes fint. Stil det til side.
5) Pisk æggeblommer, salt og citronsaft i 5 minutter.
6) Tilsæt to spsk af olien fra de confiterede skalotteløg og hvidløg og fortsæt med at piske, indtil mayonnaisen har samlet sig. Derefter tilsættes resten af confit-olien lidt efter lidt under piskning, indtil alt olien er brugt, og mayonnaisen er cremet og fast. Det tager ca. 5 minutter.
7) Til sidst tilsættes mixen af skalotteløg, hvidløg og persille lidt efter lidt under piskning.
8) Smag til med dijon, salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Bearnaise-mayo

Antal: 1L // Tilberedningstid: 15 minutter

Ingredienser
– 250g smør
– 5 æggeblommer
– 1 tsk fint salt
– 3 spsk bearnaiseessens
– 8 dl neutral olie (solsikke eller raps)
– Bladene fra 5 stilke estragon

Sådan gør du:
1) Smelt smørret på medium varme i en gryde. Når det er smeltet, slukkes varmen, og smørret hældes i en kande eller klar skål. Lad det stå i 5-7 minutter, så alt vallen falder til bunds.
2) Pisk æggeblommer, salt og bearnaiseessens i 5 minutter.
3) Tilsæt 2 spsk neutral olie og fortsæt med at piske, indtil mayonnaisen har samlet sig. Derefter tilsættes olien lidt efter lidt under piskning, indtil alt olien er brugt, og mayonnaisen er cremet og fast. Det tager ca. 5 minutter.
4) Til sidst tilsættes den klarede smør lidt efter lidt under piskning.
5) Tilsæt finthakket estragon og smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Andre opskrifter

30. september 2022
Wagyu Steak-sandwich

Så er vi nået til en helt (i mine øjne) klassisk go-to steak sandwich. Vågner du op med et par wagyu bøffer i køleskabet og fik lidt for meget vin til gårsdagens parmiddag, vil jeg godt lægge hovedet på blokken og love dig, at denne sandwich redder din dag. Denne snaskede steak sandwich redder tømmermændene […]

14. september 2022
Wagyu Beef-Wellington

Denne ret satte min restaurant på danmarkskortet. Vi sælger snildt 2-300 kg Beef Wellington om ugen (dog ikke med wagyu kød), så jeg har minimum lavet de første 15.000 Beef Wellington i mit liv. Derfor kan jeg skrive under på, at nedenstående opskrift er nem at forstå og næsten umulig at lave forkert, selvom det er en teknisk ret.

14. september 2022
Wagyu-bearnaise tatar

En klassisk tatar toppet med sprød boghvede, bearnaise mayo og frisk karse. En sikker vinder. Tatar er altid min go-to ret at lave med diverse kødrester og afpuds. Specielt med noget så dyrt og eksklusivt som wagyu kød. Alt kød kan bruges til tatar, fordi det alligevel skal skæres i småstykker.

31. marts 2022
Wagyu Sashimi på 3 måder

Hvis du skal lave en menu med flere wagyu retter, er sashimien den perfekte start, så du og dine gæster kan smage den pure smag af wagyu kødet. Her er mine tre favoritmåder at spise wagyu sashimi på!

12. marts 2022
Tatar- og trøffel sliders

Denne ret kom til live, da vi på Feed Bistro skulle lave personalemad, og havde en del wagyu rester tilbage. Vi har lavet den flere gange efterfølgende, og én ting er sikker; det smager bare godt! Det tager kun 20 minutter at tilberede.

26. februar 2022
5 forskellige mayoer

Vi elsker en god, hjemmerørt mayo! I denne opskrift tager vi dig igennem 5 mayoer: Wagyu-mayo, trøffel-mayo, brunet smør-mayo, dijon-persille-mayo og bearnaise-mayo.

11. februar 2022
Wagyu surf & turf

Hvis du skal imponere din bedre halvdel, er denne wagyu surf & turf et sikkert hit! De bedste råvarer bruges og det tager ikke mere end en time at tilberede.

10. februar 2022
Wagyu avocadotoast

En let, smuk og lækker wagyu snack. Frisk avocadocreme, sprødt brød og fed wagyu. Tilberedningstid på kun 30 minutter – what’s not to like?

Populære produkter

  • Wagyu Stegefedt - ca. 100g

    Wagyu Stegefedt – ca. 100g

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv
  • Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7
    Ferskvare

    Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7

    kr. 523,25kr. 5.019,50
    Vælg muligheder
  • Trøffel Flødekartofler

    Trøffel Flødekartofler

    kr. 140,00kr. 280,00
    Vælg muligheder
  • Wagyu Glace

    Wagyu Glace

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv

Pakker

  • Wagyu Burger-kit - 2 pers.

    Wagyu Burger-kit – 2 pers.

    kr. 275,00
    Tilføj til kurv
  • Caviar Kit

    Caviar Kit

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
  • Wagyu Smagning - 4-5 pers.

    Wagyu Smagning – 4-5 pers.

    kr. 1.895,00
    Tilføj til kurv
  • Caviarsmagning - 2-3 pers.

    Caviarsmagning – 2-3 pers.

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
Copyright © 2024 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram