Er der forskel på wagyu med den samme MBS-score?

Mange tror, at “wagyu er wagyu”, men der er stor forskel på kvaliteten af de mange forskellige producenter af wagyu og deres produkter. Det er lovligt at kalde kvæg for wagyu, når dette har minimum 50% wagyu-gener. Kvægets genetik er meget afgørende for kødets smag og mørhed, og kvaliteten kan ikke bedømmes udelukkende ud fra kødets MBS-graduering. Det betyder, at to wagyu ribeyes, der begge har en MBS-score på 4-5, ikke nødvendigvis har samme kvalitet. Som altovervejende udgangspunkt vil en wagyu ribeye MBS 4-5 fra en sydamerikansk producent – eller andre producenter, som tilbyder F1-wagyu – ikke kvalitetsmæssigt kunne sammenlignes med fx vores australske Jack’s Creek ribeye MBS 4-5.

Det skyldes, at Jack’s Creeks ribeye MBS 4-5 kommer fra såkaldt F2-wagyu med minimum 75% wagyu-gener, hvor en ribeye MBS 4-5 fra størstedelen af “almindelige” producenter vil stamme fra F1-kvæg – altså kvæg med kun 50% wagyu-gener. F1-wagyu betyder, at den ene af forældrene er en fuldblods wagyu-ko, mens den anden er en ganske almindelig ko – typisk af kvægracen Black Angus. Jack’s Creek tilbyder både F1- og F2-wagyu, men vi har valgt udelukkende at forhandle deres F2-wagyu med den højest mulige kvalitet.

Til sammenligning vil F2-kvæg have forældre, hvor den ene er en fuldblods wagyu-ko, mens den anden er F1-wagyu. Herved er kvæget sikret en wagyu-genetik på minimum 75%. Vores F2-wagyu bliver også kornfodret på en særlig diæt i minimum 500 dage, hvor det meste F1 wagyu “kun” er kornfodret i ca. 200-300 dage. Fuldblods wagyu fra Japan, som vi også forhandler, bliver altid kornfodret i minimum 600 dage. Jo længere tid, kvæget bliver fodret efter alle kunstens regler, jo mere indgående smag og mørhed vil kødet også få.

Wagyu genetik

Wagyu genetik

Så selvom de to bøffer vil have samme MBS-karakter, vil en MBS 4-5 fra F2-wagyu have en langt mere intens smag og mørhed end en bøf med tilsvarende marmorering fra F1-wagyu. Både genetikken (da kvæg med en højere procentdel af wagyu-gener har en højere værdi) og den længere fodringsperiode gør, at F2-kvæg også er dyrere end F1-kvæg. Det er desværre en udbredt misforståelse, at wagyu kan sammenlignes – både pris- og kvalitetsmæssigt – alene ud fra den MBS-score, som kvæget har modtaget fra producenten. Det er lidt som at sammenligne æbler og pærer. Når du skal ud og have fat i dit wagyu, så vær sikker på at være bevidst omkring kvægets genetik, så du ved lige præcis, hvad du kan forvente.

Det er vigtigt at købe dit wagyu via en gennemsigtig forhandler, da den almene danskers “manglende” kendskab til wagyu-verdenen, kan blive udnyttet af forhandlere, som fx markedsfører sig på at have det bedste og billigste wagyu. For denne kombination findes simpelthen ikke. Wagyu kan ikke både være “billigt” og stadigvæk indfri forventningen om verdens bedste bøf. 

Vi står altid klar til at vejlede dig, hvis du er i tvivl om, hvad forskellen er på vores forskellige udskæringer, kvægets genetik, MBS-scoren, og hvad du kan forvente af kødet. Én ting er dog sikker; uanset hvilket stykke kød, du vælger fra WagyuPusher, så vil du få en fantastisk smagsoplevelse!

Andre indlæg

10. juli 2023
Sådan sikres kvaliteten af japansk wagyu 

Wagyu-kvæg bliver opdrættet på en nøje afstemt diæt med korn og risstrå, som sammen med wagyu-generne gør, at kvæget får sin flotte, velkendte marmorering.  De japanske myndigheder gør alt for at sikre, at wagyu fra Japan altid er af utrolig høj kvalitet. Dette sikres blandt andet ved, at alle wagyu-kvæg, der slagtes, bliver bedømt efter […]

10. juli 2023
Vidste du, at alt japansk wagyu har sit eget ID?

Når wagyu kvæget er 6 måneder gammelt, får det sit eget ID, hvis det opfylder en række krav ift. sygdomme, handicap osv. Hvis kvæget er sundt og rask, får det sit ID, før det i en alder af syv måneder bliver solgt på auktion til de præfekturer, der opdrætter wagyu. Dette kunne fx være Kagoshima, […]

22. maj 2023
Trøfler – hvad er det?

Hvad er trøffel? Trøffel er en ældgammel og eksklusiv delikatesse, som har været populær i mange år. Helt konkret er trøffel en spiselig svamp, der kommer fra den store trøffel-familie, som hedder Tuber på latin. De to mest kendte trøfler i familien er Tuber Melanosporum (sort vintertrøffel) og Tuber Magnatum Pico (hvid Alba vintertrøffel).  Hvad […]

20. maj 2023
Vores specialiteter

Udover at sælge markedets bedste wagyu-kød tilbyder vi også en lang række specialiteter. Alle vores specialiteter passer perfekt til vores kød og er særligt udvalg pga. den høje kvalitet. Tilbehør til wagyu-kød Hos os kan du få det komplette måltid, dvs. både et fantastisk stykke wagyu-kød, men også tilbehør som blandt andet trøffel flødekartofler, rösti […]

20. maj 2023
Hvordan leveres varerne?

Det er relativt nyt for mange mennesker at købe fødevarer som kød online, men bare rolig – det er hurtigt, nemt og sikkert at bestille produkter fra os. Hvis du endnu ikke ved, hvordan det fungerer, så guider vi dig igennem købsprocessen her.  Produkterne sendes i en termokasse med køl Vi leverer dine produkter som […]

17. maj 2023
Caviar – hvad er det egentlig?

Caviar er en af de mest kendte og eksklusive delikatesser i verden – og med god grund. Caviar smager nemlig fantastisk som en appetizer eller forret. Det kan enten nydes rent eller på blinis med creme fraiche og rødløg – eller fra hånden med en god vodka til…

17. maj 2023
Det bedste kød til grillen – wagyu kød

Vi danskere elsker at grille, når vejret endelig er til det. Der findes intet bedre end duften af det sydende wagyu-kød på grillen, mens du står med en kold øl i hånden og har det kølige overblik. 

5. maj 2023
De mest stillede spørgsmål

Vi får rigtig mange henvendelser fra folk, der gerne vil vide mere om wagyu-kød. Derfor har vi samlet svar på de spørgsmål, som vi ofte får, i dette blogindlæg

23. april 2022
Hvad er forskellen på japansk wagyu- og Kobe-kød?

Du har sikker hørt om det famøse Kobe-kød. Men ved du egentlig, hvad forskellen er på Kobe-kød og wagyu-kød? Og er det pengene værd? Det er faktisk sådan, at alt Kobe-kød stammer fra wagyu-kvæg, men kun det færreste wagyu-kød er Kobe.

26. marts 2022
Wagyu & sundhed

Man hører tit, at fedtholdig mad er usundt. Men forholder det sig også sådan, når man snakker om wagyu? Svaret er for de fleste måske en smule overraskende.

Populære produkter

  • Wagyu Stegefedt - ca. 100g

    Wagyu Stegefedt – ca. 100g

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv
  • Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7
    Ferskvare

    Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7

    kr. 523,25kr. 5.019,50
    Vælg muligheder
  • Trøffel Flødekartofler

    Trøffel Flødekartofler

    kr. 140,00kr. 280,00
    Vælg muligheder
  • Wagyu Glace

    Wagyu Glace

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv

Pakker

  • Wagyu Burger-kit - 2 pers.

    Wagyu Burger-kit – 2 pers.

    kr. 275,00
    Tilføj til kurv
  • Caviar Kit

    Caviar Kit

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
  • Wagyu Smagning - 4-5 pers.

    Wagyu Smagning – 4-5 pers.

    kr. 1.895,00
    Tilføj til kurv
  • Caviarsmagning - 2-3 pers.

    Caviarsmagning – 2-3 pers.

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
Copyright © 2024 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram