Iberico - til dig der elsker kvalitet

Hvad er Iberico?

Iberico refererer til en race af grise, der stammer fra den Iberiske Halvø, som inkluderer både Spanien og Portugal. For bedst at sætte ord på kvaliteten af Iberico, er der flere som beskriver det som svinekødets svar på Wagyu. Sortfodsgrisene er særligt kendte for deres sorte pels og evnen til at lagre fedt, hvilket bidrager til en enestående marmorering og smag af deres kød. Produkter fra Iberico-gris, såsom Iberico Bellota Presa, er højt værdsatte delikatesser i gastronomien, især i Spanien.

Kosten for grisene spiller en stor rolle i kvaliteten af det endelige produkt, hvor de mest eksklusive Iberico-skinker, kendt som Jamón Ibérico de Bellota, kommer fra svin, der har tilbragt en stor del af deres liv frit ude i skovene, hvor de primært har levet af agern (bellotas). Denne kost bidrager til den rige, nøddeagtige smag og silkebløde tekstur, som Iberico-skinke er kendt for.

Der findes forskellige kvaliteter af Iberico-skinke, klassificeret efter svinenes diæt og racerenhed. Udover skinke produceres der også andre typer charcuteri fra Iberico-svin, såsom chorizo, salchichón og lomo, som alle er kendt for deres dybe smag og høje kvalitet.

Se hvad Iberico minder om

Udskæring:
Presa
Pluma
Secreto
Mørbrad
Kendetegn:
Intens smag med masser saft og kraft, mør
Mest smagfulde cut, utrolig mør og blød tekstur
Meget smag pga. høj fedt marmorering, mør 
Mest møre cut, mager og god smag
Minder om:
Okseculotte
Bøf (Ribeye / striploin)
Flanksteak / Inside skirt
Mørbrad
Tilberedning:
Pande/grill på høj varme, herefter I ovn eller indirekte varme på grillen
Pande eller grill på høj varme
Pande eller grill på højest mulig varme i kort tid
Pande eller grill på mellemhøj varme

Sortfodsgris er for dig der elsker kvalitet

Iberico-produkter er et resultat af traditionelle opdrætsmetoder kombineret med omhyggelig forarbejdning og modning, hvilket gør dem til nogle af de mest eftertragtede og luksuriøse fødevarer i verden. Derfor er det åbenlyst, at hvis du elsker kvalitet, så er Iberico noget for dig. Uanset om du ønsker Pluma eller Secreto, er det muligt at købe dem her.

Der er mange helt fantastiske udskæringer, når vi taler om Sortfodsgrisen, hvor vi varmt kan anbefale dem alle. Uanset om du er mest til French Racks, Belly Steak eller Pork Tenderloin, er smagen af Iberico det bedste på markedet.

Tilberedningsvideo af Mørbrad

Tilberedningsvideo af Pluma

Tilberedningsvideo af Secreto

Tilberedningsvideo af Presa

Se vores opskrifter med Iberico

Der findes mange fantastiske opskrifter med forskellige typer af Iberico, hvor det blandt andet er muligt at lave fantastiske retter med Iberico Pluma, Iberico Plesa eller Secreto Iberico. Hold øje med vores tilberedningsvideoer, hvor vi uploader retter lavet med alle vores produkter.
se vores opskrifter
Copyright © 2024 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram