Det er nemmere, end du måske går og tror, at lave en wagyu culotte til perfektion. Du skal bare følge denne simple guide, og så får du et stykke kød fra en anden verden – propfyldt med så meget smag, saft, kraft og mørhed, at du ikke har prøvet noget lignende før:
- Tag ud af køleskab ca. 45-60 min. inden tilberedning.
- Puds for senen i bunden, rids fedtet på toppen og put salt og peber på. Vi anbefaler, at du gør dette, lige så snart kødet tages ud af køleskabet.
- Put culotten i ovnen eller på grillen indtil kernetemp. er på ca. 40-45 grader (stegetid afhænger af vægt – brug gerne termometer). Sørg for at fedtet på toppen er sprødt ved enten at starte eller slutte med høj, direkte varme. Dette kan gøres på pande, grill eller ovn ved høj, direkte varme i 3-5 minutter.
- Lad culotten hvile indtil kernetemp. på 48-53 grader (for medium-rare)
- Skær ud mod fibrene, salt og servér!