Se flere

Hvad er forskellen på japansk wagyu- og Kobe-kød?

A5 ribeye wagyu japan

Du har sikker hørt om det famøse Kobe-kød. Men ved du egentlig, hvad forskellen er på Kobe-kød og wagyu-kød? Og er det pengene værd? Det er faktisk sådan, at alt Kobe-kød stammer fra wagyu-kvæg, men kun det færreste wagyu-kød er Kobe. Det kan lyde lidt forvirrende, så lad os forklare nærmere.

Den primære forskel på Kobe- og wagyu-kød er det geografiske sted, hvor kvæget opdrættes. Kobe-kød er med andre ord wagyu-kvæg, der er opdrættet og slagtet i Kobe-regionen i Japan. Det kan sammenlignes lidt med Champagne, som skal komme fra Champagne-området for at kunne sælges under betegnelsen. I Kobe er der strenge krav til blandt andet fedtmarmorering, kvægets genetik og den samlede graduering, for at det kan sælges som Kobe-kød. Det betyder altså, at det kun er den højeste kvalitet af wagyu-kød, som er opdrættet i Kobe-regionen, der sælges som Kobe-kød. 

Det er imidlertid muligt at få A5 wagyu MBS 10-12, der i smag, marmorering, mørhed og tekstur er meget lig Kobe-kød. Den eneste forskel er, at kvæget ikke er opdrættet og slagtet i Kobe-regionen. 

Prisen på Kobe-kød og andet japansk wagyu af den højeste kvalitet er dog ikke helt den samme. Der slagtes kun mellem 3.000-5.000 wagyu-kvæg fra Kobe årligt. Det begrænsede udbud gør, at Kobe-kødet har en pris på ca. det dobbelte af det bedste wagyu fra andre steder i Japan med nærmest identisk kvalitet, som bare ikke er opdrættet i Kobe. 

Lad os prøve at give dig et eksempel på forskellen mellem wagyu og Kobe:

Vi har to genetisk identiske wagyu-kvæg. Vi fodrer dem det samme, opfostrer dem på samme måde, men ko nr. 1 opfostres i Kobe og ko nr. 2 opfostres et andet sted i Japan. Kødet fra ko nr. 1 sælges som Kobe-kød, og kødet fra ko nr. 2 bliver solgt som wagyu-kød. Den samme ko, det samme kød, men fra et andet geografisk sted i Japan.

Hos WagyuPusher har vi af prismæssige årsager valgt at sælge japansk A5 wagyu i den højest mulige kvalitet – MBS 10-12 – frem for Kobe, da kvaliteten i Kobe-kødet ikke kan retfærdiggøre noget, der ligner dobbelt pris ift. A5 wagyu. Vi vil vove den påstand, at det er meget svært, hvis ikke umuligt, at smage forskel på de to stykker kød i en blindsmagning!

Relaterede artikler

A4 wagyu Striploin

Vidste du, at alt japansk wagyu har sit eget ID?

10. jul 2023
1 min. læsetid
wagyupusher udskæringer

Er der forskel på wagyu med den samme MBS-score?

16. mar 2022
3 min. læsetid
Rosti fries

Vores specialiteter

20. maj 2023
2 min. læsetid

Hvorfor er sortfodsgris (iberico) specielt?

23. okt 2024
2 min. læsetid
Caviar

Caviar – hvad er det egentlig?

17. maj 2023
2 min. læsetid

Hvorfor er wagyu så specielt?

23. okt 2024
1 min. læsetid
Wagyu A5 Ribeye

Historien om wagyu

10. feb 2022
4 min. læsetid
Wagyu og sundhed Jacob Jørgsholm

Wagyu & sundhed

26. mar 2022
4 min. læsetid

Hvad er forskellen på kaviar og caviar?

14. okt 2024
2 min. læsetid

Hvordan leveres varerne?

20. maj 2023
2 min. læsetid
A4 wagyu Ribeye

Sådan sikres kvaliteten af japansk wagyu 

10. jul 2023
1 min. læsetid

Hvad er Amerikansk wagyu?

20. nov 2024
2 min. læsetid
    Indkøbskurv (0)
    Ingen varer i kurven.
      Beregn forsendelse