Hvad er forskellen på japansk wagyu- og Kobe-kød?

Du har sikker hørt om det famøse Kobe-kød. Men ved du egentlig, hvad forskellen er på Kobe-kød og wagyu-kød? Og er det pengene værd? Det er faktisk sådan, at alt Kobe-kød stammer fra wagyu-kvæg, men kun det færreste wagyu-kød er Kobe. Det kan lyde lidt forvirrende, så lad os forklare nærmere.

Den primære forskel på Kobe- og wagyu-kød er det geografiske sted, hvor kvæget opdrættes. Kobe-kød er med andre ord wagyu-kvæg, der er opdrættet og slagtet i Kobe-regionen i Japan. Det kan sammenlignes lidt med Champagne, som skal komme fra Champagne-området for at kunne sælges under betegnelsen. I Kobe er der strenge krav til blandt andet fedtmarmorering, kvægets genetik og den samlede graduering, for at det kan sælges som Kobe-kød. Det betyder altså, at det kun er den højeste kvalitet af wagyu-kød, som er opdrættet i Kobe-regionen, der sælges som Kobe-kød. 

Det er imidlertid muligt at få A5 wagyu MBS 10-12, der i smag, marmorering, mørhed og tekstur er meget lig Kobe-kød. Den eneste forskel er, at kvæget ikke er opdrættet og slagtet i Kobe-regionen. 

Prisen på Kobe-kød og andet japansk wagyu af den højeste kvalitet er dog ikke helt den samme. Der slagtes kun mellem 3.000-5.000 wagyu-kvæg fra Kobe årligt. Det begrænsede udbud gør, at Kobe-kødet har en pris på ca. det dobbelte af det bedste wagyu fra andre steder i Japan med nærmest identisk kvalitet, som bare ikke er opdrættet i Kobe. 

Lad os prøve at give dig et eksempel på forskellen mellem wagyu og Kobe:

Vi har to genetisk identiske wagyu-kvæg. Vi fodrer dem det samme, opfostrer dem på samme måde, men ko nr. 1 opfostres i Kobe og ko nr. 2 opfostres et andet sted i Japan. Kødet fra ko nr. 1 sælges som Kobe-kød, og kødet fra ko nr. 2 bliver solgt som wagyu-kød. Den samme ko, det samme kød, men fra et andet geografisk sted i Japan.

Hos WagyuPusher har vi af prismæssige årsager valgt at sælge japansk A5 wagyu i den højest mulige kvalitet – MBS 10-12 – frem for Kobe, da kvaliteten i Kobe-kødet ikke kan retfærdiggøre noget, der ligner dobbelt pris ift. A5 wagyu. Vi vil vove den påstand, at det er meget svært, hvis ikke umuligt, at smage forskel på de to stykker kød i en blindsmagning!

Andre indlæg

10. juli 2023
Sådan sikres kvaliteten af japansk wagyu 

Wagyu-kvæg bliver opdrættet på en nøje afstemt diæt med korn og risstrå, som sammen med wagyu-generne gør, at kvæget får sin flotte, velkendte marmorering.  De japanske myndigheder gør alt for at sikre, at wagyu fra Japan altid er af utrolig høj kvalitet. Dette sikres blandt andet ved, at alle wagyu-kvæg, der slagtes, bliver bedømt efter […]

10. juli 2023
Vidste du, at alt japansk wagyu har sit eget ID?

Når wagyu kvæget er 6 måneder gammelt, får det sit eget ID, hvis det opfylder en række krav ift. sygdomme, handicap osv. Hvis kvæget er sundt og rask, får det sit ID, før det i en alder af syv måneder bliver solgt på auktion til de præfekturer, der opdrætter wagyu. Dette kunne fx være Kagoshima, […]

22. maj 2023
Trøfler – hvad er det?

Hvad er trøffel? Trøffel er en ældgammel og eksklusiv delikatesse, som har været populær i mange år. Helt konkret er trøffel en spiselig svamp, der kommer fra den store trøffel-familie, som hedder Tuber på latin. De to mest kendte trøfler i familien er Tuber Melanosporum (sort vintertrøffel) og Tuber Magnatum Pico (hvid Alba vintertrøffel).  Hvad […]

20. maj 2023
Vores specialiteter

Udover at sælge markedets bedste wagyu-kød tilbyder vi også en lang række specialiteter. Alle vores specialiteter passer perfekt til vores kød og er særligt udvalg pga. den høje kvalitet. Tilbehør til wagyu-kød Hos os kan du få det komplette måltid, dvs. både et fantastisk stykke wagyu-kød, men også tilbehør som blandt andet trøffel flødekartofler, rösti […]

20. maj 2023
Hvordan leveres varerne?

Det er relativt nyt for mange mennesker at købe fødevarer som kød online, men bare rolig – det er hurtigt, nemt og sikkert at bestille produkter fra os. Hvis du endnu ikke ved, hvordan det fungerer, så guider vi dig igennem købsprocessen her.  Produkterne sendes i en termokasse med køl Vi leverer dine produkter som […]

17. maj 2023
Caviar – hvad er det egentlig?

Caviar er en af de mest kendte og eksklusive delikatesser i verden – og med god grund. Caviar smager nemlig fantastisk som en appetizer eller forret. Det kan enten nydes rent eller på blinis med creme fraiche og rødløg – eller fra hånden med en god vodka til…

17. maj 2023
Det bedste kød til grillen – wagyu kød

Vi danskere elsker at grille, når vejret endelig er til det. Der findes intet bedre end duften af det sydende wagyu-kød på grillen, mens du står med en kold øl i hånden og har det kølige overblik. 

5. maj 2023
De mest stillede spørgsmål

Vi får rigtig mange henvendelser fra folk, der gerne vil vide mere om wagyu-kød. Derfor har vi samlet svar på de spørgsmål, som vi ofte får, i dette blogindlæg

23. april 2022
Hvad er forskellen på japansk wagyu- og Kobe-kød?

Du har sikker hørt om det famøse Kobe-kød. Men ved du egentlig, hvad forskellen er på Kobe-kød og wagyu-kød? Og er det pengene værd? Det er faktisk sådan, at alt Kobe-kød stammer fra wagyu-kvæg, men kun det færreste wagyu-kød er Kobe.

26. marts 2022
Wagyu & sundhed

Man hører tit, at fedtholdig mad er usundt. Men forholder det sig også sådan, når man snakker om wagyu? Svaret er for de fleste måske en smule overraskende.

Populære produkter

  • Wagyu Stegefedt - ca. 100g

    Wagyu Stegefedt – ca. 100g

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv
  • Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7
    Ferskvare

    Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7

    kr. 523,25kr. 5.019,50
    Vælg muligheder
  • Trøffel Flødekartofler

    Trøffel Flødekartofler

    kr. 140,00kr. 280,00
    Vælg muligheder
  • Wagyu Glace

    Wagyu Glace

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv

Pakker

  • Wagyu Burger-kit - 2 pers.

    Wagyu Burger-kit – 2 pers.

    kr. 275,00
    Tilføj til kurv
  • Caviar Kit

    Caviar Kit

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
  • Wagyu Smagning - 4-5 pers.

    Wagyu Smagning – 4-5 pers.

    kr. 1.895,00
    Tilføj til kurv
  • Caviarsmagning - 2-3 pers.

    Caviarsmagning – 2-3 pers.

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
Copyright © 2024 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram