Se flere

Hvad er forskellen på japansk wagyu- og Kobe-kød?

A5 ribeye wagyu japan

Den største forskel mellem Kobe og Wagyu er, at Kobe er en særlig type Wagyu-kød fra Tajima-kvæg opdrættet i Hyogo-præfekturet i Japan under strenge krav. Alt Kobe-kød er Wagyu, men ikke alt Wagyu opfylder kravene for at blive klassificeret som Kobe. Kvalitet, oprindelse og fedtmarmorering er afgørende.

Den primære forskel på Kobe- og wagyu-kød er det geografiske sted, hvor kvæget opdrættes. Kobe-kød er med andre ord wagyu-kvæg, der er opdrættet og slagtet i Kobe-regionen i Japan. Det kan sammenlignes lidt med Champagne, som skal komme fra Champagne-området for at kunne sælges under betegnelsen. I Kobe er der strenge krav til blandt andet fedtmarmorering, kvægets genetik og den samlede graduering, for at det kan sælges som Kobe-kød. Det betyder altså, at det kun er den højeste kvalitet af wagyu-kød, som er opdrættet i Kobe-regionen, der sælges som Kobe-kød. 

Det er imidlertid muligt at få A5 wagyu MBS 10-12, der i smag, marmorering, mørhed og tekstur er meget lig Kobe-kød. Den eneste forskel er, at kvæget ikke er opdrættet og slagtet i Kobe-regionen. 

Prisen på Kobe-kød og andet japansk wagyu af den højeste kvalitet er dog ikke helt den samme. Der slagtes kun mellem 3.000-5.000 wagyu-kvæg fra Kobe årligt. Det begrænsede udbud gør, at Kobe-kødet har en pris på ca. det dobbelte af det bedste wagyu fra andre steder i Japan med nærmest identisk kvalitet, som bare ikke er opdrættet i Kobe. 

Lad os prøve at give dig et eksempel på forskellen mellem wagyu og Kobe:

Vi har to genetisk identiske wagyu-kvæg. Vi fodrer dem det samme, opfostrer dem på samme måde, men ko nr. 1 opfostres i Kobe og ko nr. 2 opfostres et andet sted i Japan. Kødet fra ko nr. 1 sælges som Kobe-kød, og kødet fra ko nr. 2 bliver solgt som wagyu-kød. Den samme ko, det samme kød, men fra et andet geografisk sted i Japan.

Hos WagyuPusher har vi af prismæssige årsager valgt at sælge japansk A5 wagyu i den højest mulige kvalitet – MBS 10-12 – frem for Kobe, da kvaliteten i Kobe-kødet ikke kan retfærdiggøre noget, der ligner dobbelt pris ift. A5 wagyu. Vi vil vove den påstand, at det er meget svært, hvis ikke umuligt, at smage forskel på de to stykker kød i en blindsmagning!

Relaterede artikler

Wagyu MBS Graduering

Wagyu Graduering – MBS og meget mere

21. feb 2022
6 min. læsetid

Godt at vide, inden du bestiller kød online

16. jul 2024
3 min. læsetid
Wagyu og sundhed Jacob Jørgsholm

Wagyu & sundhed

26. mar 2022
4 min. læsetid
Hvad koster wagyu kød?

Hvad koster wagyu kød?

13. feb 2025
2 min. læsetid

Det bedste kød til grillen – wagyu

17. maj 2023
3 min. læsetid

Hvorfor er wagyu så specielt?

23. okt 2024
4 min. læsetid
Opdræt af wagyu

Opdræt af wagyu

10. feb 2022
4 min. læsetid
A4 wagyu Striploin

Vidste du, at alt japansk wagyu har sit eget ID?

10. jul 2023
5 min. læsetid
Caviar

Caviar – hvad er det egentlig?

17. maj 2023
2 min. læsetid
Wagyu bøf

De mest stillede spørgsmål

5. maj 2023
7 min. læsetid
A4 wagyu Ribeye

Sådan sikres kvaliteten af japansk wagyu 

10. jul 2023
5 min. læsetid
efterårstrøffel

Trøfler – hvad er det?

22. maj 2023
4 min. læsetid
  • Du kan ikke tilføje "Wagyu Portvinsglace" til kurven, da varen ikke er på lager.
Indkøbskurv (0)
Ingen varer i kurven.
    Beregn forsendelse