Det særlige ved wagyu kød er, at kvæget har nogle helt specielle gener, som gør, at kvægracen kan udvikle en ekstraordinær fedtmarmorering i kødet. Fedtmarmoreringen består af intramuskulært fedt – dvs. fedt, der er indlejret i selve musklerne – og smelter ved tilberedning, så fedtet bliver en integreret del af kødet.
Fedtet giver en helt utrolig smag og mørhed til kødet samtidig med, at du får en silkeblød, smøragtig tekstur, som gør, at du får fornemmelsen af, at kødet smelter på tungen af dig.
Wagyu-producenterne har forsket meget i, hvilken diæt kvæget skal have, for at udvikle den helt perfekte fedtmarmorering. Diæten er nemlig – sammen med wagyu-generne – helt afgørende for den sublime smagsoplevelse.
Derudover er kvægets velvære højt på dagsordenen for producenterne, for det er nemlig bevist, at der er en klar sammenhæng mellem slutproduktets kvalitet og kvægets livskvalitet. En stressfri hverdag for kvæget gør, at kødet har en bedre kvalitet. Kvægets livskvalitet kan simpelthen smages i det kød, du ender med at spise.