Se flere

Hvorfor er wagyu så specielt?

Det særlige ved wagyu kød er, at kvæget har nogle helt specielle gener, som gør, at kvægracen kan udvikle en ekstraordinær fedtmarmorering i kødet. Fedtmarmoreringen består af intramuskulært fedt – dvs. fedt, der er indlejret i selve musklerne – og smelter ved tilberedning, så fedtet bliver en integreret del af kødet. 

Fedtet giver en helt utrolig smag og mørhed til kødet samtidig med, at du får en silkeblød, smøragtig tekstur, som gør, at du får fornemmelsen af, at kødet smelter på tungen af dig. 

Wagyu-producenterne har forsket meget i, hvilken diæt kvæget skal have, for at udvikle den helt perfekte fedtmarmorering. Diæten er nemlig – sammen med wagyu-generne – helt afgørende for den sublime smagsoplevelse. 

Derudover er kvægets velvære højt på dagsordenen for producenterne, for det er nemlig bevist, at der er en klar sammenhæng mellem slutproduktets kvalitet og kvægets livskvalitet. En stressfri hverdag for kvæget gør, at kødet har en bedre kvalitet. Kvægets livskvalitet kan simpelthen smages i det kød, du ender med at spise.

Relaterede artikler

Caviar

Caviar – hvad er det egentlig?

17. maj 2023
2 min. læsetid
Wagyu A5 Ribeye

Historien om wagyu

10. feb 2022
4 min. læsetid

Hvordan leveres varerne?

20. maj 2023
2 min. læsetid

Godt at vide, inden du bestiller kød online

16. jul 2024
3 min. læsetid
A4 wagyu Striploin

Vidste du, at alt japansk wagyu har sit eget ID?

10. jul 2023
1 min. læsetid

Hvorfor er sortfodsgris (iberico) specielt?

23. okt 2024
2 min. læsetid

Hvorfor er wagyu så dyrt?

23. okt 2024
1 min. læsetid

Hvad er Mollendo Wagyu

20. nov 2024
3 min. læsetid
A5 ribeye wagyu japan

Hvad er forskellen på japansk wagyu- og Kobe-kød?

23. apr 2022
3 min. læsetid
wagyupusher udskæringer

Er der forskel på wagyu med den samme MBS-score?

16. mar 2022
3 min. læsetid
Wagyu øl og massage

Wagyu myter

2. mar 2022
6 min. læsetid

Hvad er Amerikansk wagyu?

20. nov 2024
2 min. læsetid
    Beregn forsendelse