Se flere

Sådan steger man en bøf til perfektion

hvordan steger man en bøf

Det er hurtigt og nemt at stege en bøf perfekt. Denne guide passer til de fleste bøffer, og selvfølgelig også vores lækre Wagyu-steaks. Du kan både følge denne guide når du steger bøf på pande og på grill.

Det er fuldstændig samme fremgangsmåde, uanset om du vælger ribeye eller striploin, og uanset hvilken marmorering der er tale om.

Stegning af bøf på pande

Step 1: Tag bøffen ud fra køleskabet ca. 30 minutter inden tilberedning

Step 2: Giv den salt og peber og masser det med et let tryk ind i kødet. Salten fremhæver umamismagen i kødet og kan hjælpe med at trække overflade fugt ud, hvilket giver en bedre stegning og en lækker sprød stegeskorpe.

Step 3: Skru din pande op på fuld varme. Når panden er varm tilføjer du olie eller wagyu stegefedt (grill skal gerne være +275 grader).

Step 4: Når panden har røget i ca. 20 sekunder, putter du bøffen på. Skal du lave flere bøffer, anbefaler vi, at du kun steger én bøf ad gangen på hver pande for at sikre, at bøffen får høj nok varme (medmindre du har en stor pande og et godt komfur). Giv den ca. 1,5-2,5 minutter (for wagyu bøffer på 300-400g) på hver side på høj varme for at sikre en flot, gylden stegeskorpe.

Step 5 (valgfrit): Vi anbefaler, at du “spooner/baster” bøffen, efter den er vendt, så fedtstoffet går ind og tilbereder kødet alle steder og tilføjer yderligere smag.

Step 6: Lad bøffen hvile i minimum 5-7 minutter for at sikre, at saften fordeler sig jævnt i kødet. Server hele bøffen eller skær din steak ud i slices på 0,5-1 cm tykkelse. Tilføj eventuelt flagesalt og lidt sort peber.

Video: Se Jacob stege en bøf

Sådan mærker man, hvor tilberedt kødet er:

Kød kan sammenlignes med det bløde område mellem tommelfingeren og håndleddet. Brug dette som reference til at mærke, om kødet er færdigtilberedt.

  • Råt kød: Åbn din håndflade og slap af i hånden. Brug pegefingeren fra din anden hånd og tryk på det bløde område. Sørg for, at hånden er afslappet.
  • Rare: Pres spidsen af din pegefinger mod spidsen af tommelfingeren. Det bløde område under tommelfingeren vil give en del efter.
  • Medium rare: Tryk forsigtigt spidsen af din langefinger mod spidsen af tommelfingeren.
  • Medium: Pres spidsen af din ringfinger mod spidsen af din tommelfinger. Det bløde område under tommelfingeren vil give en smule efter.
  • Well done: Pres forsigtigt spidsen af din lillefinger mod spidsen af din tommelfinger. Mærk igen det bløde område under tommelfingeren. Det bør føles ret fast.

Relaterede artikler

Grillet Iberico Presa

6. dec 2024
4 min. læsetid
Trøffel flødekartofler

Tilbehør og serveringsforslag til Iberico Bellota Presa

6. dec 2024
1 min. læsetid
Wagyu bearnaise tatar

Wagyu-bearnaise tatar

14. sep 2022
2 min. læsetid

Flanksteak på grill eller pande

22. okt 2024
2 min. læsetid

Sous vide wagyu

20. nov 2024
4 min. læsetid

Den perfekte måde at smage wagyu på

23. okt 2024
1 min. læsetid

Wagyu sushi

20. nov 2024
2 min. læsetid

To opskrifter med Iberico Bellota Pluma

6. dec 2024
2 min. læsetid

Derfor er vores wagyu burgers de bedste i Danmark

23. okt 2024
2 min. læsetid

Wagyu surf & turf

11. feb 2022
3 min. læsetid
Wagyu steak sandwich

Wagyu Steak-sandwich

30. sep 2022
2 min. læsetid

Danmarks bedste gourmet sauce

23. okt 2024
2 min. læsetid
  • Produktet er tilføjet til kurven
Indkøbskurv (1)
Gold Imperial Caviar - 50g
Gold Imperial Caviar - 50g
695,00 kr.
- +
    Beregn forsendelse
    Forsendelse vil blive opdateret, når du går videre til siden Kasse.
      Andre købte også
      Andre købte også