En klassisk tatar toppet med sprød boghvede, bearnaise mayo og frisk karse. En sikker vinder. Tatar er altid min go-to ret at lave med diverse kødrester og afpuds – specielt med noget så dyrt og eksklusivt som wagyu kød. Alt kød kan bruges til tatar, fordi det alligevel skal skæres i småstykker.
Antal: 2 personer // Tilberedningstid: 30 minutter
Ingredienser
– 50g boghvede
– 100g smør
– 250g valgfrit wagyu kød (vores eye of rump eller overskuds wagyu egner sig godt), efter det er afpudset for fedt og sener (gem fedtet)
– 1 skalotteløg
– ¼ bundt purløg
– 1 tsk dijon sennep
– 1 spsk cognac
– Bearnaise mayonnaise (se opskrift her)
– ½ bakke karse
Sådan gør du:
1. Rist boghveden i smør på en pande på lav varme i ca. 10 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Sigt dem derefter og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle.
2. Snit kødet i små tern af 2×2 mm.
3. Snit skalotteløg og purløg fint.
4. Rør kødet med skalotteløg, purløg, dijon og cognac. Smag til med salt og peber og evt. wagyu fedt, hvis du har smeltet noget af afpuds fedtet.
5. Anret tataren i en anretterring og top med bearnaise mayonnaise, ristet boghvede og karse. Hvis ikke du har en anretterring, kan du være kreativ og anrette tataren, som det passer dig.
Tips til opskriften
Ristet boghvede er en undervurderet og genial sprød ingrediens at have liggende i køkkenet. Efter det er ristet sprødt, kan det holde sig i flere måneder i en tætsluttende bøtte.