Så er vi nået til en helt (i mine øjne) klassisk go-to steak sandwich. Vågner du op med et par wagyu bøffer i køleskabet og fik lidt for meget vin til gårsdagens parmiddag, vil jeg godt lægge hovedet på blokken og love dig, at denne sandwich redder din dag. Denne snaskede steak sandwich redder tømmermændene og gør, at du nok ikke behøver spise mere resten af dagen. Wagyu bøffer, coleslaw, cornichoner og friskrevet trøffel. What’s not to love?
Antal: 2 personer // Tilberedningstid: 30 minutter
Ingredienser
– 2 wagyu bøffer á 200g (striploin eller ribeye)
– 4 store cornichoner
– ½ kålhoved (rød- eller hvidkål)
– 1 gulerod
– 1 dl mayonnaise
– 1 dl creme fraiche 38%
– Saften fra ½ citron
– 50g frisk trøffel (kan undværes)
– 2 baguettes eller ciabatta brød
Sådan gør du:
1. Varm en pande. Når panden er rygende varm, svitses bøffen af i 2-3 minutter på hver side. Skru ned for varmen, tilsæt smør og steg bøffen i yderligere 2-3 minutter på hver side. Lad herefter bøffen hvile.
2. Snit kål fint og riv guleroden på et rivejern. Rør det op med mayonnaise, creme fraiche og saften fra en halv citron. Smag til med salt og peber.
3. Rist eller bag brødet.
4. Skær cornichonerne på langs i halve og anret på underdelen af brødet. Top med coleslawen.
5. Skær bøfferne i tynde skiver og anret ovenpå cornichonerne og coleslawen.
6. Top med friskrevet trøffel og topdelen af brødet.
Tip til opskriften:
Coleslawen kan med fordel laves en dag eller to i forvejen.