Se flere

Wagyu avocadotoast

En let og lækker wagyu snack. Den friske avocadocreme, det sprøde brød og den fede wagyu bøf er simpelthen en vinder. Jeg lavede denne ret til personalemad på restauranten, og alle var ellevilde med den.

Antal: 8 stk. (4 personer) / Tilberedning: 30 minutter


Ingredienser

  • 2 wagyu striploin eller ribeye bøffer a 300g
  • 1 godt brød (jeg foretrækker et ciabattabrød)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lime
  • ½ frisk rød chili
  • ½ skalotteløg
  • ½ bundt koriander
  • salt
  • peber
  • 2 modne avocadoer
  • 1 forårsløg
  • 1 dl piskefløde
  • 50g fintrevet parmesan

Sådan gør du

  1. Svits bøffen af på en rygende varm pande i ca. 2 minutter på hver side. Lad derefter bøffen hvile i 10-15 minutter, til den er stuetemperatur.
  2. Skær brødet i skiver og rist det på brødristeren eller i ovnen i 5 minutter på 180 °C varmluft.
  3. Fjern stenene fra avocadoerne.  Put avocadoerne i en blender/thermomix. Pres lime ud over avocadoerne i blenderen.
  4. Snit derefter skalotteløg, chili, hvidløg, den grønne del af forårsløget og koriander. Put det hele ned i blenderen til avocadoerne sammen og tilsæt lidt salt og peber.
  5. Blend cremen sammen på høj styrke i 30-45 sekunder. Skrab derefter kanterne af blenderen og blend igen på høj styrke i 30-45 sekunder.
  6. Skrab kanterne igen. Blend derefter på medium styrke, imens fløden stille og roligt tilsættes. Blend indtil cremen er luftig og blød.
  7. Anret avocadocreme på brødet. Skær bøfferne i tynde skiver og anret ovenpå avocadocremen. Top med fintrevet parmesan.

Tips til opskriften

Koriander er en krydderurt, der om nogen deler vandene. Er du ikke til koriander, kan du udskifte det med persille eller kørvel. Da der er masser af syre i form af lime i avocadocremen, kan den holde et par dage på køl og holde den flotte farve.

Relaterede artikler

Sådan tilbereder du den perfekte bøf

22. okt 2024
2 min. læsetid

Wagyu smash burger

22. okt 2024
1 min. læsetid

Sådan laver du den perfekte culotte

22. okt 2024
1 min. læsetid
sashimi

Wagyu Sashimi på 3 måder

31. mar 2022
2 min. læsetid

Sous vide af Iberico Bellota Presa

6. dec 2024
3 min. læsetid
5 forskellige mayoer

5 forskellige mayoer

26. feb 2022
5 min. læsetid
Wagyu bearnaise tatar

Wagyu-bearnaise tatar

14. sep 2022
2 min. læsetid

Sådan tilbereder du den perfekte flanksteak

22. okt 2024
2 min. læsetid

Wagyu sushi

20. nov 2024
2 min. læsetid

Sous vide wagyu

20. nov 2024
4 min. læsetid

To opskrifter med Iberico Bellota Pluma

6. dec 2024
2 min. læsetid
Tatar- og trøffel sliders

Tatar- og trøffel sliders

12. mar 2022
2 min. læsetid
    Indkøbskurv (0)
    Ingen varer i kurven.
      Beregn forsendelse
        Andre købte også