En let og lækker wagyu snack. Den friske avocadocreme, det sprøde brød og den fede wagyu bøf er simpelthen en vinder. Jeg lavede denne ret til personalemad på restauranten, og alle var ellevilde med den.
Svits bøffen af på en rygende varm pande i ca. 2 minutter på hver side. Lad derefter bøffen hvile i 10-15 minutter, til den er stuetemperatur.
Skær brødet i skiver og rist det på brødristeren eller i ovnen i 5 minutter på 180 °C varmluft.
Fjern stenene fra avocadoerne. Put avocadoerne i en blender/thermomix. Pres lime ud over avocadoerne i blenderen.
Snit derefter skalotteløg, chili, hvidløg, den grønne del af forårsløget og koriander. Put det hele ned i blenderen til avocadoerne sammen og tilsæt lidt salt og peber.
Blend cremen sammen på høj styrke i 30-45 sekunder. Skrab derefter kanterne af blenderen og blend igen på høj styrke i 30-45 sekunder.
Skrab kanterne igen. Blend derefter på medium styrke, imens fløden stille og roligt tilsættes. Blend indtil cremen er luftig og blød.
Anret avocadocreme på brødet. Skær bøfferne i tynde skiver og anret ovenpå avocadocremen. Top med fintrevet parmesan.
Tips til opskriften
Koriander er en krydderurt, der om nogen deler vandene. Er du ikke til koriander, kan du udskifte det med persille eller kørvel. Da der er masser af syre i form af lime i avocadocremen, kan den holde et par dage på køl og holde den flotte farve.
Iberico er ekstraordinære udskæringer, og Iberico-grisen fra Spanien har en helt unik smag, som er elsket af mange. Vi er ogsÃ¥ store fans af svinet fra syden og har derfor lavet en lille oversigt/guide, hvor vi kommer med bud pÃ¥ hvordan man kan tilberede de forskellige udskæringer. Minder meget om Wagyu kød Iberico af Bellota […]
SÃ¥ er vi nÃ¥et til en helt (i mine øjne) klassisk go-to steak sandwich. VÃ¥gner du op med et par wagyu bøffer i køleskabet og fik lidt for meget vin til gÃ¥rsdagens parmiddag, vil jeg godt lægge hovedet pÃ¥ blokken og love dig, at denne sandwich redder din dag. Denne snaskede steak sandwich redder tømmermændene […]
Denne ret satte min restaurant på danmarkskortet. Vi sælger snildt 2-300 kg Beef Wellington om ugen (dog ikke med wagyu kød), så jeg har minimum lavet de første 15.000 Beef Wellington i mit liv. Derfor kan jeg skrive under på, at nedenstående opskrift er nem at forstå og næsten umulig at lave forkert, selvom det er en teknisk ret.
En klassisk tatar toppet med sprød boghvede, bearnaise mayo og frisk karse. En sikker vinder. Tatar er altid min go-to ret at lave med diverse kødrester og afpuds. Specielt med noget så dyrt og eksklusivt som wagyu kød. Alt kød kan bruges til tatar, fordi det alligevel skal skæres i småstykker.
Hvis du skal lave en menu med flere wagyu retter, er sashimien den perfekte start, så du og dine gæster kan smage den pure smag af wagyu kødet. Her er mine tre favoritmåder at spise wagyu sashimi på!
Vi elsker en god, hjemmerørt mayo! I denne opskrift tager vi dig igennem 5 mayoer: Wagyu-mayo, trøffel-mayo, brunet smør-mayo, dijon-persille-mayo og bearnaise-mayo.
Hvis du skal imponere din bedre halvdel, er denne wagyu surf & turf et sikkert hit! De bedste råvarer bruges og det tager ikke mere end en time at tilberede.