Opdræt af wagyu

Det er en kunst at opdrætte wagyu kvæg til perfektion og opnå det produkt, som vi alle sammen hungrer efter. Derfor opdrættes wagyu efter en meget stringent plan, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Det er klart, at hver producent har sin egen procedure, men mange producenter følger de samme principper i forhold til diæt, kvægets aktivitet mv.

Kornfodring vs. græsfodring

Der er imidlertid forskel på, hvilket foder wagyu kvæget får, og hvor lang tid fodringen står på. Nogle producenter græsfodrer kvæget, mens andre producenter kornfodrer. Kornfodringen bidrager til, at kvæget opnår en højere fedtmarmorering. Kornfodret kvæg opnår generelt en højere kvalitetsscore og har en højere karakter på MBS-skalaen. Størrelsen på kornfodret kvæg er også mere konsistente, fordi det er lettere for producenten at holde præcis øje med den næring, som kvæget får. På den måde vil udskæringernes størrelse ikke variere så meget fra kvæg til kvæg.

Hvor længe holdes diæten?

Tidsperioden for den særlige diæt ligger typisk mellem 200 og 500 dage. En hovedregel er, at jo længere fodringsperiode, desto bedre er kødet. Det vil også som udgangspunkt være dyrere. Det skyldes, at det er dyrere at skulle betale for foder over en længere periode, ligesom udgifterne i form af fx omsorg for kvæget, løn til ansatte og forsikringer også er større, når kvæget opdrættes over længere tid.

Forsyningskæden

WagyuPusher har været i kontakt med en af de største australske wagyu producenter, som har brugt de sidste 25 år på at udvikle deres metode til at opdrætte wagyu. De forskellige stadier i forbindelse med opdræt af wagyu er beskrevet nedenfor:

1. Wagyu kvæg bliver født på gården, hvor de bliver opfostret som fritgående kvæg. Her lever kvæget frit det meste af døgnet, men befinder sig inde i laden ved fodring og om natten.

På gården fodres kvæget med blandt andet korn og grovfoder som led i sin indledende diæt, men får også lov til at gå frit at græsse. 

2. Når kvæget har opnået en vis størrelse, bliver kvæget transporteret til særlige “fodringsgårde”.

Her kan man sige, at der er ekstra stor fokus på at sikre, at kvæget indtager den særligt afstemte diæt. Her har producenten fuldstændig styr på vægten af foder ned til mindste gram og sammensætning af de forskellige komponenter i diæten. Diæten består typisk af en kombination af korn, hvede, majs og grovfoder. Det er korn, som er den dominerende ingrediens.

Diæten sikrer, at kvæget opnår sit optimale potentiale, og at kvæget opbygger den perfekte kombination af muskler og fedtmarmorering. Det betyder også, at producenterne sørger for, at kvæget har det rette aktivitetsniveau.

3. Når kvæget er blevet kornfodret i 200-500 dage, bliver kødet sendt til slagtning på et forarbejdningsanlæg.

4. På forarbejdningsanlægget bliver kvæget slagtet og udbenet, så wagyu udskæringerne fra kvæget er klar til at blive pakket.

5. Når kvæg er udbenet, og udskæringerne er pakket, bliver de transporteret til kunden via lastbil, fly eller skib alt afhængig af kundens lokation.

Andre indlæg

23. april 2022
Hvad er forskellen på japansk wagyu- og Kobe-kød?

Du har sikker hørt om det famøse Kobe-kød. Men ved du egentlig, hvad forskellen er på Kobe-kød og wagyu-kød? Og er det pengene værd? Det er faktisk sådan, at alt Kobe-kød stammer fra wagyu-kvæg, men kun det færreste wagyu-kød er Kobe.

26. marts 2022
Wagyu & sundhed

Man hører tit, at fedtholdig mad er usundt. Men forholder det sig også sådan, når man snakker om wagyu? Svaret er for de fleste måske en smule overraskende.

16. marts 2022
Er der forskel på wagyu med den samme MBS-score?

Wagyu-kvægets genetik er meget afgørende for, hvilken kvalitet kødet har. Jo større procentdel wagyu-gener, kvæget har, desto mere intens er smagen. Der kan derfor godt være forskel på kvaliteten af kødet, selvom to bøffer har samme MBS-score.

2. marts 2022
Wagyu myter

Det eksotiske kød har været omgivet af mange myter og fortællinger, som mange af vores kunder vil have svar på om er sande. Du kan i denne artikel læse mere om de mange myter om kødet her og få svar på, hvilke af dem der er sande.

21. februar 2022
Wagyu Graduering - MBS og meget mere

Den mest simple måde at blive klogere på wagyu på, er ved at kunne forstå den MBS-skalaen. Den giver et indblik i, hvor høj en fedtmarmorering kødet har. I denne artikel vil vi gøre dig klogere på kødets MBS-score, og hvad det betyder for kødet.

10. februar 2022
Historien om wagyu

Wagyu-kvægets historie er utrolig interessant, da kvæget er gået fra at være et hårdtarbejdende trækdyr på det japanske landbrug til at være det mest delikate kød, du overhovedet kan få fingre i. Læs mere om kvægets historie her.

10. februar 2022
Opdræt af wagyu

Det er en større videnskab at opdrætte wagyu-kvæg, da forhold som diæt, aktivitetsniveau og fodringsperioden spiller en afgørende rolle for kødets kvalitet. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan wagyu-kvæget opdrættes.

Populære produkter

 • Wagyu Ribeye MBS 6-7 🇦🇺

  Wagyu Ribeye MBS 6-7 🇦🇺

  kr. 453,00kr. 4.347,00
  Vælg muligheder
 • Wagyu Stegefedt

  Wagyu Stegefedt

  kr. 95,00
  Vælg muligheder
 • Udsolgt - skriv dig op her! Wagyu bøf-bearnaise pizza kit - 2 pers.

  Wagyu bøf-bearnaise pizza kit - 2 pers.

  kr. 295,00
  Tilføj til kurv
 • Wagyu Ribeye MBS 4-5 🇦🇺

  Wagyu Ribeye MBS 4-5 🇦🇺

  kr. 348,00kr. 3.340,00
  Vælg muligheder

Pakker

 • Snackpakken Deluxe

  Snackpakken Deluxe

  kr. 1.295,00
  Tilføj til kurv
 • Steak Challenge - 2-3 pers.

  Steak Challenge - 2-3 pers.

  kr. 895,00
  Tilføj til kurv
 • Caviar Kit

  Caviar Kit

  kr. 795,00
  Tilføj til kurv
 • Udsolgt - skriv dig op her! Wagyu bøf-bearnaise pizza kit - 2 pers.

  Wagyu bøf-bearnaise pizza kit - 2 pers.

  kr. 295,00
  Tilføj til kurv
Copyright © 2023 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram