Wagyu Gradueringssystem

Hvad er Wagyu?

Wagyu betyder japansk kvæg og stammer oprindeligt derfra. I dag opdrættes Wagyu-kvæg dog også mange andre steder i verden med samme høje kvalitet. Mange kender måske Kobekød, som på mange måder minder om Wagyu-kød. Forskellen er blot, at Wagyu stammer fra et andet område af Japan og er navngivet derefter. Det specielle ved Wagyu er, at kødet kommer fra kvæg, der mildt sagt, har haft et forkælet liv. Dette gør, at kødet har en rig og flot fedtmarmorering, hvilket gør, at kødet har en formidabel smag og “smeltende” effekt på tungen.

WagyuPusher

MBS - Marbling Beef Standard

Når du skal købe Wagyu-kød, er din bedste guide til at finde ud af kødets kvalitet den såkaldte MBS-gradueringsskala. MBS-skalaen definerer fedtmarmoreringen i kødet. MBS 1 er udtryk for den laveste fedtmarmorering, og omvendt er MBS 12 den højeste fedtmarmorering.

MBS-SKALA

Wagyu Genetik

For at få en forståelse for genetikken af det blod, der løber i årene hos Wagyu-kvæg, er det vigtigt at kende stamtræet. Når der er tale om Wagyu-kvæg, findes der en række forskellige varianter. Forneden ser du en oversigt over hvordan de er klassificeret i forhold til deres genetiske Wagyu-indhold.

Wagyu Indhold Definition
Wagyu Fullblood 100%
100% fuldblodswagyu fra Japan - ingen krydsninger i stamtavlen.
Purebred Wagyu F4 93%+
Genetisk Wagyu-indhold højere end 93%. Eksempelvis afkom af krydsning af minimum fire generationer mellem fuldblods han og en krydset Wagyu F3 hun.
Crossbred Wagyu F3 87%+
Genetisk Wagyu-indhold højere end 87%. Eksempelvis afkom af krydsninger af minimum tre generationer mellem en Wagyu fuldblods han og en krydset Wagyu F2 hun.
Crossbred Wagyu F2 75%+
Genetisk Wagyu-indhold højere end 75%. Eksempelvis afkom af krydsninger af minimum tre generationer mellem en Wagyu fuldblods han og en krydset Wagyu F1 hun.
Crossbred Wagyu F1 50%+
Genetisk Wagyu-indhold højere end 50 %. Eksempelvis afkom af krydsninger af mindst tre generationer mellem en Wagyu fuldblods han og en hun af en anden race.

Du kan trygt handle hos os

Siden efterspørgslen på Wagyu-kød er steget så markant over de seneste år, findes der desværre nogle forhandlere og producenter, der markedsfører sig på, at det “billigere” Wagyu-kød i den lave ende af kvalitetsspektret har samme høje kvalitet som Wagyu-kød med højere MBS-score. Der vil imidlertid altid være en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Hos WagyuPusher forhandler vi kun Wagyu-kød fra anerkendte producenter, som er kendt for at levere et fantastisk produkt. Vi anbefaler derfor, at du handler hos WagyuPusher, fordi vi kun samarbejder med de bedste producenter i branchen. 

Scroll til toppen