Skal du imponere din bedre halvdel, er denne ret den helt rigtige. Vi tager dig igennem en perfekt wagyu surf & turf med wagyu mørbrad, tigerrejer, kartoffelmos og en lækker sauce.
Antal: 2 personer / Tilberedningstid: 60 minutter
Ingredienser
- 4 tigerrejer
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- 1 bundt purløg
- 1 citron
- 2 spsk god olivenolie
- 2-3 bagekartofler
- 100g smør
- 1 skalotteløg
- 2 dl fløde
- 2 bøffer af wagyu mørbrad (ca. 180g pr. stk)
- 1 dl hvidvin
- hvidløg og timian til stegning (valgfrit)
- kødsnor (valgfrit)
- 1 dusk brøndkarse
Sådan gør du
Tigerrejer
- Pil rejerne og sørg for, at tarmen er taget ud (her kan du benytte en tandstik).
- Snit 1 fed hvidløg og halvdelen af persillen fint. Put rejer, hvidløg og persille i en skål.
- Pres den halve citron ud over og bland med olivenolie. Derefter stilles skålen til side, mens resten af retten tilberedes.
Grov kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og skær i tern af ca. 2 cm. Tilsæt i en gryde med rigeligt letsaltet vand (stuetemperatur). Kog kartoflerne i 15-20 minutter.
- Varm en gryde med 50g smør. Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint og steg af i smør.
- Tilsæt derefter 1 dl fløde. Når fløden er varm, tilsættes kartoflerne. Knus kartoflerne, til det bliver en grov kartoffelmos.
- Snit purløg og den anden halvdel af persillen og rør i kartoffelmosen. Smag til med salt, peber og den anden halvdel af citronen.
Bøf og sauce
- Varm en pande med 50g smør. Steg bøfferne af, til du har en lækker gylden stegeoverflade – ca. 3-4 minutter på hver side på medium varme (afhængig af tykkelse). Steg evt. af med hvidløg og timian.
- Tag bøfferne af panden og sæt dem på en bageplade. Behold panden på komfuret.
- Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint. Svits af på medium varme, på panden du lige har brugt til bøfferne i ca. 4-5 minutter.
- Deglasér panden med 1 dl hvidvin og kog alkoholen ud. Det tager ca. 5 minutter. Tilsæt derefter 1 dl fløde og kog ned i ca. 15 minutter på lav varme.
- Steg bøfferne i ovnen på 200 °C varmluft i ca. 5-7 minutter. Herefter skal de hvile i ca. 8 minutter.
- Når bøfferne hviler, steges rejerne i ovnen i 6-7 minutter.
- Anret og top med brøndkarse.
Tips til opskriften
Skal du gå all in, kan tigerrejerne skiftes ud med en hummerhale.