Wagyu surf & turf

Skal du imponere din bedre halvdel, er denne ret den helt rigtige. Vi tager dig igennem en perfekt wagyu surf & turf med wagyu mørbrad, tigerrejer, kartoffelmos og en lækker sauce.

Antal: 2 personer / Tilberedningstid: 60 minutter


Ingredienser

  • 4 tigerrejer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt purløg
  • 1 citron
  • 2 spsk god olivenolie
  • 2-3 bagekartofler
  • 100g smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 dl fløde
  • 2 bøffer af wagyu mørbrad (ca. 180g pr. stk)
  • 1 dl hvidvin
  • hvidløg og timian til stegning (valgfrit)
  • kødsnor (valgfrit)
  • 1 dusk brøndkarse

Sådan gør du

Tigerrejer

  1. Pil rejerne og sørg for, at tarmen er taget ud (her kan du benytte en tandstik).
  2. Snit 1 fed hvidløg og halvdelen af persillen fint. Put rejer, hvidløg og persille i en skål.
  3. Pres den halve citron ud over og bland med olivenolie. Derefter stilles skålen til side, mens resten af retten tilberedes.

Grov kartoffelmos

  1. Skræl kartoflerne og skær i tern af ca. 2 cm. Tilsæt i en gryde med rigeligt letsaltet vand (stuetemperatur). Kog kartoflerne i 15-20 minutter.
  2. Varm en gryde med 50g smør. Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint og steg af i smør.
  3. Tilsæt derefter 1 dl fløde. Når fløden er varm, tilsættes kartoflerne. Knus kartoflerne, til det bliver en grov kartoffelmos.
  4. Snit purløg og den anden halvdel af persillen og rør i kartoffelmosen. Smag til med salt, peber og den anden halvdel af citronen.

Bøf og sauce

  1. Varm en pande med 50g smør. Steg bøfferne af, til du har en lækker gylden stegeoverflade – ca. 3-4 minutter pÃ¥ hver side pÃ¥ medium varme (afhængig af tykkelse). Steg evt. af med hvidløg og timian.
  2. Tag bøfferne af panden og sæt dem på en bageplade. Behold panden på komfuret.
  3. Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint. Svits af på medium varme, på panden du lige har brugt til bøfferne i ca. 4-5 minutter.
  4. Deglasér panden med 1 dl hvidvin og kog alkoholen ud. Det tager ca. 5 minutter. Tilsæt derefter 1 dl fløde og kog ned i ca. 15 minutter på lav varme.
  5. Steg bøfferne i ovnen på 200 °C varmluft i ca. 5-7 minutter. Herefter skal de hvile i ca. 8 minutter.
  6. Når bøfferne hviler, steges rejerne i ovnen i 6-7 minutter.
  7. Anret og top med brøndkarse.

Tips til opskriften

Skal du gå all in, kan tigerrejerne skiftes ud med en hummerhale.

Andre opskrifter

5. april 2024
Sådan tilbereder du Iberico (Sortfodsgris) 

Iberico er ekstraordinære udskæringer, og Iberico-grisen fra Spanien har en helt unik smag, som er elsket af mange. Vi er ogsÃ¥ store fans af svinet fra syden og  har derfor lavet en lille oversigt/guide, hvor vi kommer med bud pÃ¥ hvordan man kan tilberede de forskellige udskæringer. Minder meget om Wagyu kød Iberico af Bellota […]

30. september 2022
Wagyu Steak-sandwich

SÃ¥ er vi nÃ¥et til en helt (i mine øjne) klassisk go-to steak sandwich. VÃ¥gner du op med et par wagyu bøffer i køleskabet og fik lidt for meget vin til gÃ¥rsdagens parmiddag, vil jeg godt lægge hovedet pÃ¥ blokken og love dig, at denne sandwich redder din dag. Denne snaskede steak sandwich redder tømmermændene […]

14. september 2022
Wagyu Beef-Wellington

Denne ret satte min restaurant på danmarkskortet. Vi sælger snildt 2-300 kg Beef Wellington om ugen (dog ikke med wagyu kød), så jeg har minimum lavet de første 15.000 Beef Wellington i mit liv. Derfor kan jeg skrive under på, at nedenstående opskrift er nem at forstå og næsten umulig at lave forkert, selvom det er en teknisk ret.

14. september 2022
Wagyu-bearnaise tatar

En klassisk tatar toppet med sprød boghvede, bearnaise mayo og frisk karse. En sikker vinder. Tatar er altid min go-to ret at lave med diverse kødrester og afpuds. Specielt med noget så dyrt og eksklusivt som wagyu kød. Alt kød kan bruges til tatar, fordi det alligevel skal skæres i småstykker.

31. marts 2022
Wagyu Sashimi på 3 måder

Hvis du skal lave en menu med flere wagyu retter, er sashimien den perfekte start, så du og dine gæster kan smage den pure smag af wagyu kødet. Her er mine tre favoritmåder at spise wagyu sashimi på!

12. marts 2022
Tatar- og trøffel sliders

Denne ret kom til live, da vi på Feed Bistro skulle lave personalemad, og havde en del wagyu rester tilbage. Vi har lavet den flere gange efterfølgende, og én ting er sikker; det smager bare godt! Det tager kun 20 minutter at tilberede.

26. februar 2022
5 forskellige mayoer

Vi elsker en god, hjemmerørt mayo! I denne opskrift tager vi dig igennem 5 mayoer: Wagyu-mayo, trøffel-mayo, brunet smør-mayo, dijon-persille-mayo og bearnaise-mayo.

11. februar 2022
Wagyu surf & turf

Hvis du skal imponere din bedre halvdel, er denne wagyu surf & turf et sikkert hit! De bedste råvarer bruges og det tager ikke mere end en time at tilberede.

10. februar 2022
Wagyu avocadotoast

En let, smuk og lækker wagyu snack. Frisk avocadocreme, sprødt brød og fed wagyu. Tilberedningstid pÃ¥ kun 30 minutter – what’s not to like?

Populære produkter

Pakker

Copyright © 2024 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram