Læs vores dybdegående beskrivelse af wagyu, graduering og meget mere her.
Wagyu betyder japansk kvæg og stammer oprindeligt derfra. Wagyu dækker over fire forskellige kvægracer. I dag opdrættes Wagyu-kvæg dog også mange andre steder i verden med samme høje kvalitet. Mange kender måske Kobekød, som på mange måder minder om Wagyu-kød. Forskellen er blot, at Wagyu ikke er opdrættet i Kobe-regionen, men kobe-kødet stammer også fra Wagyu-racen. Det specielle ved Wagyu er, at kødet kommer fra kvæg, der mildt sagt har haft et forkælet liv og er opdrættet på en helt særlig diæt og med levevilkår, som almindeligt kvæg kun kan være “misundelige” på. Wagyu-generne sammen med den særlige måde at opdrætte på gør, at kødet har en rig og flot fedtmarmorering med dertilhørende formidabel smag og “smeltende” effekt på tungen.
Når du skal købe Wagyu-kød, er din bedste guide til at finde ud af kødets kvalitet den såkaldte MBS-gradueringsskala. MBS-skalaen definerer fedtmarmoreringen i kødet. MBS 1 er udtryk for den laveste fedtmarmorering, og omvendt er MBS 12 den højeste fedtmarmorering.
Du kan læse mere om MBS-skalaen her.
For at få en forståelse for genetikken af det blod, der løber i årene hos Wagyu-kvæg, er det vigtigt at kende stamtræet. Når der er tale om Wagyu-kvæg, findes der en række forskellige varianter. Forneden ser du en oversigt over hvordan de er klassificeret i forhold til deres genetiske Wagyu-indhold.
Siden efterspørgslen på Wagyu-kød er steget så markant over de seneste år, findes der desværre nogle forhandlere og producenter, der markedsfører sig på, at det “billigere” Wagyu-kød i den lave ende af kvalitetsspektret har samme høje kvalitet som Wagyu-kød med højere MBS-score. Der vil imidlertid altid være en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Hos WagyuPusher forhandler vi kun Wagyu-kød fra anerkendte producenter, som er kendt for at levere et fantastisk produkt. Vi anbefaler derfor, at du handler hos WagyuPusher, fordi vi kun samarbejder med de bedste producenter i branchen.