Wagyu-kvæg bliver opdrættet på en nøje afstemt diæt med korn og risstrå, som sammen med wagyu-generne gør, at kvæget får sin flotte, velkendte marmorering. 

De japanske myndigheder gør alt for at sikre, at wagyu fra Japan altid er af utrolig høj kvalitet. Dette sikres blandt andet ved, at alle wagyu-kvæg, der slagtes, bliver bedømt efter et standardiseret gradueringssystem, som er lavet af de japanske landbrugsmyndigheder. Det er ikke producenterne selv, der giver kvæget sin kvalitetsscore - dvs. A4 eller A5. For at sikre, at kvæget bliver gradueret helt objektivt, kommer der en certificeret bedømmer fra Japan Meat Grading Association og graduerer kødet. Det betyder, at kødet altid bedømmes objektivt og ud fra de samme kriterier.

Kødet sælges kun som A5, hvis det opfylder en lang række kriterier - fx marmorering, farven i fedtet, kødets struktur og fasthed mv. - ligger inden for det spænd, som fremgår af myndighedernes system.

Derfor er du altid sikret samme ekstraordinære kvalitet, når du bestiller A5 wagyu.

Når wagyu kvæget er 6 måneder gammelt, får det sit eget ID, hvis det opfylder en række krav ift. sygdomme, handicap osv. Hvis kvæget er sundt og rask, får det sit ID, før det i en alder af syv måneder bliver solgt på auktion til de præfekturer, der opdrætter wagyu. Dette kunne fx være Kagoshima, Gunma eller Hokkaido.

På ID’et kan du se fødested, næseprint, fødselsdag, køn, fodringsperioden og kvægets stamtræ. Stamtræet går tre generationer tilbage og viser kvægets forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Det siges, at japanerne faktisk kan følge stamtræene og spore kvæget tilbage til forfædre fra det 14. århundrede. Når du spiser en japansk wagyu bøf, kan du med koens ID kende alt til kvægets historie.

Hvad er trøffel?

Trøffel er en ældgammel og eksklusiv delikatesse, som har været populær i mange år. Helt konkret er trøffel en spiselig svamp, der kommer fra den store trøffel-familie, som hedder Tuber på latin. De to mest kendte trøfler i familien er Tuber Melanosporum (sort vintertrøffel) og Tuber Magnatum Pico (hvid Alba vintertrøffel). 

Hvad smager trøffel af?

Vi bliver tit spurgt, hvordan en trøffel smager. Det er meget svært præcist at beskrive, hvad trøffel smager af, fordi smagen er så speciel. Smagen i trøfler varierer meget afhængig af, hvilken type, der er tale om. Den sorte vintertrøffel har smagsnoter af chokolade, cognac og svesker, mens sommertrøflen generelt har smagsnoter af nødder og en fin duft af hasselnød. 

Er der forskel på sommertrøfler og vintertrøfler?

Der er relativ stor smagsforskel på vintertrøfler og sommertrøfler. Overordnet set er vintertrøflen stærkere og mere intens i smagen, mens sommertrøflen har en mildere smag. Trøflerne ændrer også smag afhængig af sæsonen, hvor vintertrøflen har den kraftigste smag, når vinteren “peaker”, da vintertrøflen når sit optimale modningsniveau på dette tidspunkt. 

Hvor kan du købe trøfler?

Hos WagyuPusher forhandler vi sorte vintertrøfler med en fantastisk dyb smag. Du kan både købe trøflerne til en god pris, selvom trøfler generelt ikke er et billigt produkt - men kvalitet koster bare penge. Når det er sagt, har vi nogle af Danmarks bedste priser på trøffel. Da vi ikke synes, at sommertrøflen har en intens nok smag, forhandler vi kun den sorte vintertrøffel, så længe den er i sæson.

Pakker med trøfler

Vi har lavet flere pakker, hvor du får nogle af de bedste appetizers/forretter, blandt andet trøffel, caviar og wagyu sashimi. Du kan vælge mellem vores Snackpakke og Snackpakke Deluxe, hvor du får japansk A5+ sashimi MBS 10-12 sammen med din caviar og trøffel. 

Hvordan leveres trøffel?

Vi leverer din trøffel i termokasse pakket med køleelementer, så du er sikker på, at temperaturen på trøflerne holdes på max +5 grader under transporten. Vi leverer direkte til din hoveddør i hele Danmark med vores fødevaregodkendte fragtfirma Xpressen.

Udover at sælge markedets bedste wagyu-kød tilbyder vi også en lang række specialiteter. Alle vores specialiteter passer perfekt til vores kød og er særligt udvalg pga. den høje kvalitet.

Tilbehør til wagyu-kød

Hos os kan du få det komplette måltid, dvs. både et fantastisk stykke wagyu-kød, men også tilbehør som blandt andet trøffel flødekartofler, rösti kartofler, rösti fries og vores hjemmelavede Wagyu Glace. Vi har med andre ord samlet alt, hvad du skal bruge, ét sted, så du slipper for at skulle handle ind flere steder. 

Wagyu stegefedt

Vores wagyu stegefedt er lavet på rent fedt fra japansk- og australsk fuldblods wagyu-kvæg. Det er det ultimative fedtstof til stegning af både wagyu-kød, kylling- og almindeligt oksekød såvel som grøntsager. Derudover er produktet med til at mindske madspild, da fedt fra wagyu-kvæg mange steder bliver kasseret. I stedet for at smide et så smagfuldt produkt ud, smelter vi det om, filtrerer og sigter fedtet, så du får 100% rent stegefedt. 

Fantastiske trøffel-produkter

Udover frisk, sort vintertrøffel har vi samlet nogle utrolige produkter med trøffel til dig. Du kan blandt andet få sort trøffelsalt og trøffelpulver, der passer rigtig godt til at lave hjemmelavet trøffelmayo, som smagsbooster til pasta eller risotto eller ovenpå din wagyu-bøf. 

Caviar fra de bedste producenter

Vi udmærker os ved at have en masse sjældne og eksklusive produkter, og det falder caviar selvfølgelig ind under. Hos os kan du få caviar i høj kvalitet fra verdens førende producenter. Caviar er den perfekte appetizer eller forret.

Det er relativt nyt for mange mennesker at købe fødevarer som kød online, men bare rolig - det er hurtigt, nemt og sikkert at bestille produkter fra os. Hvis du endnu ikke ved, hvordan det fungerer, så guider vi dig igennem købsprocessen her. 

Produkterne sendes i en termokasse med køl

Vi leverer dine produkter som wagyu-kød, caviar og trøffel i termokasse pakket med køleelementer, så du er sikker på, at temperaturen holdes på max +5 grader under transporten. Vi leverer direkte til din hoveddør i hele Danmark med vores fødevaregodkendte fragtfirma Xpressen.

Leveringsmuligheder

Du kan enten vælge at få leveret dine produkter til døren eller afhente gratis i vores butik på Viktoriagade 6 på Vesterbro i København. Hvis du vælger levering til døren, så kan du selv vælge lige præcis den dato, der passer dig bedst. Du kan også bestille til ud i fremtiden, så hvis du allerede nu ved, at du skal holde et arrangement om en uge, en måned eller to måneder, kan du blot vælge den passende leveringsdato, når du sidder ved kassen og skal til at betale. 

Kødet er altid friskt

Vi skærer altid dit kød dagen inden, det bliver leveret. Derfor er du altid sikker på at få helt friske produkter leveret, når du bestiller fra os. Alle vores varer er ferske, medmindre du specifikt har bestilt produkter fra vores frostmarked.

Caviar er en af de mest kendte og eksklusive delikatesser i verden - og med god grund. Caviar smager nemlig fantastisk som en appetizer eller forret. Det kan enten nydes rent eller på blinis med creme fraiche og rødløg - eller fra hånden med en god vodka til…

Hvad er caviar?

Caviar er rogn fra støren, og når man taler om ægte caviar, så er det altid stør caviar. Kaviar bliver ofte brugt om rogn fra andre fiskearter, mens caviar er et beskyttet navn, der kun må bruges om rogn, som kommer fra støren. 

Findes der forskellige typer caviar?

Der findes mange forskellige typer caviar, og navnet på caviaren bestemmes ud fra stør-arten. Fx kommer Baerii caviar fra størarten Acipenser Baerii, mens fx Beluga caviaren kommer fra Huso Huso-støren. Hos WagyuPusher forhandler vi caviar fra nogle af verdens bedste producenter, herunder Le Caviar og Prunier

Kan man smage forskel på caviar?

Der er stor forskel i smage afhængig af, hvilken caviar du vælger. Blandt andet varierer saltindholdet, teksturen af æggene og intensitet i smagen. Hvis du kunne tænke dig at smage forskellige typer caviar, kan du smage tre forskellige typer caviar med vores Caviar Smagning, hvor du får 1 x Prunier Classique (10g), White Sturgeon (15g), Baerii (15g), 16 stk. blinis og en perlemorske. Da caviar suger meget smag fra andre varer, er det vigtigt, at du ikke spiser caviar med en metalske, da smagen af metal vil blive absorberet af caviaren. En caviarske i perlemor sikrer, at du får den rene smag af caviar. 

Hvordan skal caviar opbevares?

Caviar er en fødevare, der opbevares bedst i et koldt køleskab. Den optimale temperatur er -2 til +2 grader, hvilket sikrer den bedste holdbarhed. Der sker dog ikke noget ved, at du opbevarer caviaren i et køleskab på +5 grader, men i så fald kan holdbarhedsdatoen på caviardåsen godt variere en smule. 

Hvordan leverer i caviar?

Vi leverer din caviar i termokasse pakket med køleelementer, så du er sikker på, at temperaturen på caviaren holdes på max +5 grader under transporten. Vi leverer direkte til din hoveddør i hele Danmark med vores fødevaregodkendte fragtfirma Xpressen.

Vi danskere elsker at grille, når vejret endelig er til det. Der findes intet bedre end duften af det sydende wagyu-kød på grillen, mens du står med en kold øl i hånden og har det kølige overblik. 

Kan man grille wagyu?

Vi bliver ofte spurgte, om wagyu-kød egner sig til grillen. Svaret er et stort, rungende “JA” - wagyu bliver fantastisk, uanset om du laver kødet på grill eller på panden! Den intense fedtmarmorering i kødet gør, at du på grillen meget nemt får en flot, sprød stegeskorpe på din steak. Samtidig får du ved at grille wagyu en perfekt kombination af den klassiske grillsmag sammen med den dybe, intense smag af wagyu. 

Hvilken udskæring skal jeg vælge til grillen?

Vi har mange udskæringer af wagyu, der egner sig rigtig godt til grillen. Hvis du er til bøffer, er både vores wagyu striploin MBS 6-7 eller vores australske wagyu ribeye MBS 4-5, MBS 6-7 eller MBS 8-9 et fremragende valg. Er du mere til en steg, så er vores wagyu flanksteak MBS 6-7 eller wagyu culotte MBS 8-9 et rigtig godt bud på en super grill-udskæring.

Vi har udvalgt de bedste grill-produkter til dig

Du kan finde alle vores bedste grill-produkter inde på vores grill-fane. Her får du et bredt udvalg af udskæringer, der er særligt egnet til at ryge på grillen. Her kan du finde alt fra lækre bøffer til saftige stege, som alle giver dig en kæmpe smagsoplevelse!

Tilberedningsvideoer- og guides

Du kan roligt købe dit wagyu hos os, når du skal have noget godt kød til grillen. Vi har lavet udførlige tilberedningsvideoer og -guides, så du ved, hvordan du skal tilberede kødet på grillen. 

Tre gode råd til at grille wagyu

  1. Tag kødet ud fra køleskabet ca. 30 minutter, inden det skal på grillen. På denne måde sikrer du dig, at kødet ikke er helt koldt i midten, hvilket gør, at du både får en flot stegeskorpe og en passende kernetemperatur. 
  2. Sørg for, at grillen er brandvarm (gerne +250 grader), så du får en god stegeskorpe. 
  3. Lad altid kødet hvile efter tilberedning. Her vil kødet tilberede videre, samtidig med at saften ikke vil sive ud af kødet. 

Hvordan leveres kødet?

Vi leverer dit wagyu kød i termokasse pakket med køleelementer, så du er sikker på, at temperaturen på kødet holdes på max +5 grader under transporten. Vi leverer direkte til din hoveddør i hele Danmark med vores fødevaregodkendte fragtfirma Xpressen.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os - vi vil hellere end gerne hjælpe, hvis du er i tvivl om noget!

Vi får rigtig mange henvendelser fra folk, der gerne vil vide mere om wagyu-kød. Derfor har vi samlet svar på de spørgsmål, som vi ofte får, i dette blogindlæg:

Hvad er forskellen på wagyu og Kobe?
Wagyu er en kvægrace, som oprindeligt stammer fra Japan. Kobe-kød kommer fra wagyu-kvæg, som er født, opdrættet og slagtet i Kobe-regionen i Japan. Kødet må kun sælges som Kobe-kød, hvis det kommer fra Kobe, mens wagyu-kvæg kan være opdrættet hvor som helst i verden, men der er tale om samme kvægrace. Du kan sammenligne det med Champagne - du må kun sælge Champagne, hvis det kommer fra Champagne i Frankrig. Læs mere her.

Skal wagyu ikke være fra Japan?
Wagyu kvægracen stammer oprindeligt fra Japan, men kvægracen er i mange år blevet eksporteret til en masse andre lande, som nu opdrætter wagyu-kvæg. Du kan blandt andet finde wagyu-kvæg i Japan, Australien, Sydamerika og endda Danmark. Kvaliteten af wagyu-kødet varierer dog en hel del afhængig af, om der er tale om fuldblodswagyu, hvilken producent der har opdrættet kvæget, samt hvor i verden kvæget er opdrættet. Vi har efterhånden smagt wagyu fra alle steder i verden. Ud fra vores erfaringer anbefaler vi japansk og australsk wagyu, da disse to lande - efter vores opfattelse - klart producerer wagyu i den bedste kvalitet.

Hvad er forskellen på japansk og australsk wagyu?
Forskellen er først og fremmest det sted, som kvæget er opdrættet. Wagyu opdrættet i Japan og Australien er af den bedste kvalitet, og det er meget en smagssag, hvilken type man foretrækker. Japansk- og australsk wagyu gradueres på to forskellige måder, som du kan læse mere om her. Som udgangspunkt er japansk wagyu mere marmoreret og har en lidt mere smeltende fornemmelse på tungen, men fylder også mere i maven. Derfor anbefaler vi ikke, at du spiser mere end 100-200g japansk wagyu. Australsk wagyu har også en fantastisk smag og mørhed. Australsk wagyu kan du spise lidt mere af - dog skal det siges, at den intense fedtmarmorering gør, at du heller ikke kan spise så meget australsk wagyu, som du fx kan med en normal bøf.

Hvad vil I anbefale til mig, når det er første gang, jeg skal smage det?
Hvis du vil starte “blidt” ud med det mindst marmorerede wagyu, anbefaler vi, at du starter med en god, saftig wagyu ribeye eller striploin MBS 4-5. Her får du et rigtig godt stykke kød til en fornuftig pris. Du kan selvfølgelig også gå “all-in” fra start og prøve japansk wagyu. Her vil du blive meget overrasket over, at kød rent faktisk kan smelte på din tunge. Hvis du kunne tænke dig både at smage australsk- og japansk wagyu, så anbefaler vi, at du prøver vores Wagyu Sashimi Smagning, hvor du får lov at prøve wagyu fra begge steder. Alternativt kan du prøve vores Wagyu Smagning, hvor du får tre forskellige australske wagyu ribeyes sammen med fire stk. japansk A5+ Super Sashimi MBS 10-12.

Hvor meget betyder det, at det er fuldblods wagyu?
Der er stor smagsforskel på fuldblodswagyu og fx F1-wagyu. Kød må sælges som wagyu-kød, så længe kvæget har 50% wagyu-gener. Det vil sige en krydsning mellem en fuldblodskvie og en Black Angus-tyr. Kalven vil så have 50% wagyu-gener og kaldes F1. Denne type wagyu har ofte ikke den samme fedtmarmorering, smag eller mørhed som fuldblods-wagyu. Jo højere wagyu-genetik kvæget har, desto dybere og mere intens er smagen også. Prisen er højere på fuldblods-wagyu, fordi værdien af kvæget er højere, men også fordi fuldblods-wagyu gennemgår længere tids kornfodring; typisk mellem 500-800 dage. Som med alt andet, hænger pris og kvalitet sammen. Vi anbefaler fuldblods-wagyu frem for F1-wagyu, da smagsoplevelsen ikke kan sammenlignes. Læs mere her.

Hvor meget spiser man pr. person?
Du spiser ikke lige så meget wagyu, som du er vant til med almindeligt oksekød. Det skyldes den høje fedtmarmorering, som giver en større mæthedsfornemmelse. Tommelfingerreglen er, at jo højere fedtmarmorering, desto mindre spiser du. Vi anbefaler, at du spiser mellem 100-200g japansk A5 wagyu, mens du godt kan spise mellem 250-350g australsk wagyu.

Hvordan skal kødet tilberedes?
Wagyu-kød kan tilberedes på både pande og grill - resultatet bliver fantastisk, uanset hvad du vælger. Tilberedningstiden afhænger af fx en bøfs tykkelse, men vælger du en standard 350g bøf, skal den have ca. 1,5-2,5 min på hver side efterfulgt af mellem 3-5 minutters hviletid. Herefter skærer du bøffen i mindre slices og giver godt med salt. Det er vigtigt, at du tager kødet ud ca. 30 min., inden det skal tilberedes, så bøffen ikke er køleskabskold, når den kommer på panden/grillen. Herved sikrer du også, at bøffen bliver tilberedt rigtigt, og du ikke blot får en flot stegeskorpe med en “rå” kerne. Steger du bøffen på panden, så anbefaler vi, at du steger den i wagyu fedt. Husk, at vi har tilberedningsvideoer til alle udskæringer, så du hurtigt og nemt kan tilberede dit wagyu til perfektion.

Kan man bruge wagyu i retter, eller skal det spises som steaks?
Wagyu er kendt for at være verdens bedste oksekød, hvilket vi kun kan bekræfte. Det er dog en udbredt misforståelse, at du kun kan spise kødet “rent”. Du kan sagtens bruge wagyu-kød i forskellige retter. Du kan finde en masse opskrifter og inspiration her. Ellers kan du få alle vores opskrifter i vores kogebog.

Graduerer I selv kødet?
Nej, vi graduerer ikke selv kødet. Det gør slagterierne med supervision af nationale organisationer. Generelt er marmoreringen meget stabil, men i sjældne tilfælde kan marmoreringen svinge, da alle kvæg er forskellige og kun gradueres ud fra ét sted på kvæget - nemlig mellem 6. og 7. ribben. En af grundene til, at vi kun forhandler japansk- og australsk wagyu, er, at kødet er meget stabilt i kvalitet og marmorering. Læs mere om graduering her.

Er det rigtigt at køerne får massage, lytter til Mozart og drikker øl?
Der er mange sjove myter omkring wagyu-kød, og vi har samlet et indlæg om det her. Det korte svar er nej, men med få undtagelser. Eksempelvis får køerne til tider øl for at stimulere deres appetit. Vi kan dog ikke bekræfte, hvilken type musik kvæget lytter til. Hvem ved, måske den får en banger fra Nas eller Tupac smidt i ørerne, så kvæget ikke kun lytter til klassisk musik.

Hvad er jeres yndlings udskæring?
Man går aldrig galt i byen med en ribeye. Den spiller hver gang og er super nem at tilberede. Vi vil dog også gerne slå et slag for de udskæringer, hvor man i vores optik får rigtig meget værdi for pengene, og som generelt er undervurderede:
- Flanksteak
- Culotte
- Inside Skirt
- Flapmeat

Så er vi nået til en helt (i mine øjne) klassisk go-to steak sandwich. Vågner du op med et par wagyu bøffer i køleskabet og fik lidt for meget vin til gårsdagens parmiddag, vil jeg godt lægge hovedet på blokken og love dig, at denne sandwich redder din dag. Denne snaskede steak sandwich redder tømmermændene og gør, at du nok ikke behøver spise mere resten af dagen. Wagyu bøffer, coleslaw, cornichoner og friskrevet trøffel. What’s not to love?

Antal: 2 personer // Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser
- 2 wagyu bøffer á 200g (striploin eller ribeye)
- 4 store cornichoner
- ½ kålhoved (rød- eller hvidkål)
- 1 gulerod
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl creme fraiche 38%
- Saften fra ½ citron
- 50g frisk trøffel (kan undværes)
- 2 baguettes eller ciabatta brød

Sådan gør du:
1. Varm en pande. Når panden er rygende varm, svitses bøffen af i 2-3 minutter på hver side. Skru ned for varmen, tilsæt smør og steg bøffen i yderligere 2-3 minutter på hver side. Lad herefter bøffen hvile.
2. Snit kål fint og riv guleroden på et rivejern. Rør det op med mayonnaise, creme fraiche og saften fra en halv citron. Smag til med salt og peber.
3. Rist eller bag brødet.
4. Skær cornichonerne på langs i halve og anret på underdelen af brødet. Top med coleslawen.
5. Skær bøfferne i tynde skiver og anret ovenpå cornichonerne og coleslawen.
6. Top med friskrevet trøffel og topdelen af brødet.

Tip til opskriften:
Coleslawen kan med fordel laves en dag eller to i forvejen.

Wagyu steak sandwich

Denne ret satte min restaurant på danmarkskortet. Vi sælger snildt 2-300 kg Beef Wellington om ugen (dog ikke med wagyu kød), så jeg har minimum lavet de første 15.000 Beef Wellington i mit liv. Derfor kan jeg skrive under på, at nedenstående opskrift er nem at forstå og næsten umulig at lave forkert, selvom det er en teknisk ret. Bliver du i tvivl om nogle elementer, kan du finde flere guides på min Youtube-kanal her eller ved at søge på “Jacob Jørgsholm - Beef Wellington” på Youtube. Der ligger også en guide på min kanal, hvor jeg viser, hvordan man nemt afpudser en oksemørbrad.

Antal: 4 personer/8 stk. // Tilberedningstid: 60 minutter

Ingredienser
- 500-600g wagyu oksemørbrad (midterstykket giver det bedste resultat - alternativt kan man bruge eye of rump)
- 3 spsk dijonsennep
- 1 spsk brun farin (brug evt. mørk sirup)
- 300g blandede svampe (fx champignoner og østershatte)
- 3 kviste frisk rosmarin
- 6 fed hvidløg
- 1 helt hvidløg
- 50g smør
- 1 dl rødvin
- 5-6 skiver parmaskinke
- 1 rulle butterdej (lav selv eller køb færdiglavet)
- 3 æggeblommer

Wagyu Beef-wellington

Sådan gør du:
1. Puds mørbrad for fedt og sener. Portionér midterstykket og krydr med salt og peber.
2. Varm en pande med olie på høj varme. Svits mørbraden af på alle sider til en flot gyldenbrun farve i ca. 45-60 sekunder på hver af de fire sider. Behold panden med fedtstof til svampe duxelles, som du skal lave om lidt, for at få ekstra smag.
3. Rør sennep og brun farin sammen. Pensl derefter på mørbraden og stil på køl.

Svampe duxelles
1. Rens og hak svampene groft. Pluk rosmarin og salvie og pil hvidløg. Derefter steges alt af på den varme pande, hvor mørbraden har stegt.
2. Når størstedelen af væsken er stegt ud, tilføjes rødvin. Steg i yderligere 10 minutter, indtil rødvinen er fordampet. Blend det hele groft i en blender og hæld det tilbage på panden. Steg det nu i 5-7 minutter på lav varme. Stil derefter på køl.

Samling af wellington
1. Tænd ovnen på 225 °C varmluft. Læg et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet.
2. Fordel parmaskinke ud på husholdningsfilmen. Sørg for, at skiverne overlapper hinanden, og at der er plads til, at parmaskinken kan rulles hele vejen rundt om mørbraden.
3. Brug en dejskraber til at fordele svampe duxelles ud på parmaskinken, så den dækker undtagen ca. 1 cm ud til skinkens kant.
4. Læg den sennepsindsmurte oksemørbrad i midten på parmaskinken. Rul derefter til en stram og tæt rulle. Hellere rul et par gange for meget!
5. Rul butterdejen ud på bagepapir, så den kan nå hele vejen rundt om mørbraden + ca. 1-2 cm. Læg et stort stykke film ud på bordet og flyt butterdejen over.
6. Pensl butterdejens kant med æggeblommer ca. 2-3 cm. ind hele vejen rundt.
7. Fjern husholdningsfilmen fra mørbraden og læg mørbraden i midten af butterdejen. Lav samme øvelse som omtalt i step 9 og rul mørbraden i butterdej. Luk enderne og bunden tæt.
8. Pensl butterdejen hele vejen rundt med æggeblomme. Rids evt. butterdejen nænsomt med gaffel for dekoration.
9. Sæt stegetermometer i midten af Wellingtonen og bag ca. 20-25 minutter.
10. Når Wellingtonen rammer en kernetemperatur på 37 °C (for perfekt medium-rare) tages den ud og skal derefter hvile i 12-15 minutter, til den rammer en kernetemperatur på 49-50 °C.
11. Skær ca. 2-3 cm tykke skiver med din bedste brødkniv og servér.

Beef wellington
Wagyu wellington

Tips til opskriften

Riv evt. frisk trøffel ud over Wellingtonen eller tilføj lidt caviar på toppen. Hvis du ønsker din wellington medium, skal kernetemperaturen være  43°C, når den tages ud af ovnen og hvile indtil en kernetemperatur på 53-55°C.

Copyright © 2023 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram