Denne ret kom til live, da vi på Feed Bistro havde en masse wagyu rester og burgerboller til overs, efter vi havde lavet Katsu Sando. Vi er ikke meget for at lade noget som helst – og især ikke lækre råvarer – gå til spilde. Så hvorfor ikke smide en god tatar, syltede rødløg, brunet smør mayo og friskrevet trøffel i en mini-burger? Det fede ved denne slider er, udover indholdet, at den faktisk er utrolig hurtig og nem at lave.
Antal: 8 stk // Tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser
– 350g valgfrit wagyu kød, efter det er afpudset for fedt og sener (gem fedtet)
– 1 skalotteløg
– ½ bdt purløg
– 1 teske dijon sennep
– 1 spsk cognac
– Brunet smør mayonnaise (læs hvordan den laves her)
– Syltede rødløg
– 50-80g trøffel (afhængig af hvor stor en trøffel-elsker du er)
– 8 brioche slider burgerboller
Sådan gør du:
1) Snit kødet i små tern af 2×2 mm.
2) Snit skalotteløg og purløg fint.
3) Rør kødet med skalotteløg, purløg, dijon og cognac. Smag til med salt og peber og evt. wagyu fedt, hvis du har smeltet noget af afpuds fedtet.
4) Skær burgerbollerne i to og steg dem af på en pande med lidt smør, wagyu fedt eller olivenolie.
5) Anret godt med brunet smør mayonnaise på underbollen. Derefter puttes et godt lag tatar på. Top med syltede rødløg, friskrevet trøffel og topbollen.
Tips til opskriften
Du kan frit freestyle med indholdet i tataren og med resten af smagene i burgeren. Så længe der er wagyu tatar, mayonnaise og lidt syrligt i en slider, går man aldrig galt i byen.