Wagyu myter

Wagyu er i Danmark en relativ ukendt størrelse. Nogen har smagt kødet, andre har måske kun hørt nogle af de mange historier og myter, som altid har kredset omkring det eksotiske kød. Lad os tage et kig på nogle af de myter, der findes om wagyu.

Myte 1: Wagyu er lig med verdens bedste kød

Wagyu er overordnet af højere smagsmæssig kvalitet end almindeligt oksekød på grund af wagyu generne og den diæt, som wagyu kvæg bliver opdrættet på. Men det er vigtigt at have sig for øje, at der er stor forskel på de forskellige producenter af wagyu, og hvordan kvæget rent faktisk opdrættes.

Smag, tekstur, saft og mørhed afhænger af, om kvæget er opdrættet efter alle kunstens regler, herunder hvordan kvæget er blevet fodret. Der er nemlig forskel på, hvilket foder, kvæget bliver fodret med, ligesom længden af fodringen spiller en afgørende rolle. Det er afgørende for kvaliteten, om kvæget er blevet fodret med græs eller korn, og om tidsperioden for diæten hedder 200 dage eller 500 dage. Det er naturligvis også vigtigt, at kvæget rent faktisk også har været på den diæt, som det proklameres fra producenten.

En tommelfingerregel er, at jo længere tid kvæget har været på en god diæt, jo højere MBS-score vil kvæget også have.

Når man skal vælge wagyu, er det derfor vigtigt, at den rigtige producent vælges. Det er også vigtigt, at der fra producentens eller distributørens side er gennemsigtighed i forhold til, hvilken form for wagyu der er tale om, og hvordan kvæget er opdrættet. Da wagyu stadigvæk er et relativt nyt bekendtskab i Danmark, og folk ikke har den store kendskab til kødet, er der desværre risiko for at gå galt i byen og ende med noget wagyu kød, der ikke indfrier de høje forventninger.

Derfor anbefaler vi, at du køber dit wagyu kød gennem en gennemsigtig og reel distributør. Hvis du gør det, så kan vi love dig for, at myten er rigtig, og at du får fingre i verdens bedste kød.

Myte 2: Wagyu kvæg får massage og øl

Drikker wagyu kvæg rent faktisk øl og lytter til Mozart? Du har sikkert før hørt om, at wagyu kvæg drikker øl og får massage flere gange dagligt og på den måde fedes op til at have den velkendte og meget fremtrædende fedtmarmorering. Og det er faktisk ikke helt forkert. Wagyu kvæg lever hele deres liv (cirka 18-36 måneder) på en meget streng og skræddersyet diæt, så producenterne opnår den højest mulige kvalitet. Diæten er en af de vigtigste nøgler til god kvalitet. Den strenge og meget lange diæt bærer dog nogle problemstillinger med sig, og her kommer øllen ind i billedet. Specielt i sommermånederne, hvor vejret har stor indflydelse på kvæget, kan kvæget miste appetitten helt og faktisk næsten ikke spise noget. Derfor bruges øl som et værktøj til at stimulere appetitten og få kvæget til at spise igen. Du kender det måske selv. Efter lidt øl kan man godt få lyst til noget godt at spise.

Det er faktisk også sandt, at wagyu kvæg nogle gange får massage. Igen er det ikke noget, der direkte påvirker fedtmarmoreringen i kødet. Det er mere en praksis, der kan være nødvendig, hvis kvæget ikke får motioneret nok. Manglende motion kan nemlig medføre stivhed i kroppen. Massagen udføres derfor for at lindre stress og skabe ro og behag for kvæget.

Det er ikke en tilfældighed, at der er sammenhæng mellem kvægets livskvalitet og kødets smag. For wagyu producenter verden over – ikke kun i Japan – er dyrevelfærd og det stressfrie miljø, kvæget lever i, det øverste punkt på dagsordenen.

Myte 3: Wagyu er usundt pga. det høje fedtindhold

Er wagyu usundt pga. det høje fedtindhold? Svaret er nej. Fedtindholdet i wagyu kød består hovedsageligt af umættet fedt. Wagyu har i kraft af det rige indhold af enkelt- og flerumættet fedt samt oliesyre en masse sundhedsfremmende virkninger på kroppen. Blandt andet medvirker wagyu til at sænke kolesteroltallet, mindsker risikoen for hjerte-kar- og kredsløbssygdomme og tilfører kroppen gode mængder jern og B-vitamin.

Myte 4: Wagyu skal kun serveres som steaks

Kan man bruge wagyu kød til andet end steaks? Wagyu kan sagtens indgå som den bærende ingrediens i en lang række forskellige retter. Smagen går altså ikke “tabt”, blot fordi wagyu kødet bliver indarbejdet i en ret. Tværtimod spiller smagen af wagyu godt sammen med mange andre smagskomponenter. Du kan finde en masse gode opskrifter med wagyu kød i vores wagyu kogebog.

Myte 5: Wagyu kød er en gammel japansk delikatesse

Overraskende nok har japanerne ikke spist wagyu kød som en delikatesse i så lang tid, som man skulle tro. Hovedsageligt på grund af de gamle buddhistiske traditioner var det i lang tid noget nær uhørt at spise kød. I de tidlige tiders Japan blev der ikke avlet wagyu med henblik på at kunne brødføde befolkningen med det delikate kød. Faktisk blev wagyu kvæg oprindeligt opdrættet som trækdyr til at pløje marker og senere som et effektivt redskab i forbindelse med dyrkning af ris på de japanske rismarker. Det var først omkring 1880, at japanerne rent faktisk begyndte at spise wagyu kød. Og det har de meget forståeligt gjort i stor stil lige siden.

Myte 6: Det er kun kød fra Kobe, der må kaldes kobe-kød

Dette er en sandhed med én enkelt modifikation. Vi kender til ét individ, som også er opkaldt efter det famøse kobekød, uden at være født eller opvokset i Kobe-regionen. Det er selvfølgelig den legendariske, men nu desværre afdøde basketballspiller Kobe Bryant (RIP).

Faren til den tidligere Los Angeles Lakers-stjerne valgte at navngive sin søn efter kødet, efter han på en japansk restaurant så Kobe-kødet på menukortet.

Andre indlæg

10. juli 2023
Sådan sikres kvaliteten af japansk wagyu 

Wagyu-kvæg bliver opdrættet på en nøje afstemt diæt med korn og risstrå, som sammen med wagyu-generne gør, at kvæget får sin flotte, velkendte marmorering.  De japanske myndigheder gør alt for at sikre, at wagyu fra Japan altid er af utrolig høj kvalitet. Dette sikres blandt andet ved, at alle wagyu-kvæg, der slagtes, bliver bedømt efter […]

10. juli 2023
Vidste du, at alt japansk wagyu har sit eget ID?

Når wagyu kvæget er 6 måneder gammelt, får det sit eget ID, hvis det opfylder en række krav ift. sygdomme, handicap osv. Hvis kvæget er sundt og rask, får det sit ID, før det i en alder af syv måneder bliver solgt på auktion til de præfekturer, der opdrætter wagyu. Dette kunne fx være Kagoshima, […]

22. maj 2023
Trøfler – hvad er det?

Hvad er trøffel? Trøffel er en ældgammel og eksklusiv delikatesse, som har været populær i mange år. Helt konkret er trøffel en spiselig svamp, der kommer fra den store trøffel-familie, som hedder Tuber på latin. De to mest kendte trøfler i familien er Tuber Melanosporum (sort vintertrøffel) og Tuber Magnatum Pico (hvid Alba vintertrøffel).  Hvad […]

20. maj 2023
Vores specialiteter

Udover at sælge markedets bedste wagyu-kød tilbyder vi også en lang række specialiteter. Alle vores specialiteter passer perfekt til vores kød og er særligt udvalg pga. den høje kvalitet. Tilbehør til wagyu-kød Hos os kan du få det komplette måltid, dvs. både et fantastisk stykke wagyu-kød, men også tilbehør som blandt andet trøffel flødekartofler, rösti […]

20. maj 2023
Hvordan leveres varerne?

Det er relativt nyt for mange mennesker at købe fødevarer som kød online, men bare rolig – det er hurtigt, nemt og sikkert at bestille produkter fra os. Hvis du endnu ikke ved, hvordan det fungerer, så guider vi dig igennem købsprocessen her.  Produkterne sendes i en termokasse med køl Vi leverer dine produkter som […]

17. maj 2023
Caviar – hvad er det egentlig?

Caviar er en af de mest kendte og eksklusive delikatesser i verden – og med god grund. Caviar smager nemlig fantastisk som en appetizer eller forret. Det kan enten nydes rent eller på blinis med creme fraiche og rødløg – eller fra hånden med en god vodka til…

17. maj 2023
Det bedste kød til grillen – wagyu kød

Vi danskere elsker at grille, når vejret endelig er til det. Der findes intet bedre end duften af det sydende wagyu-kød på grillen, mens du står med en kold øl i hånden og har det kølige overblik. 

5. maj 2023
De mest stillede spørgsmål

Vi får rigtig mange henvendelser fra folk, der gerne vil vide mere om wagyu-kød. Derfor har vi samlet svar på de spørgsmål, som vi ofte får, i dette blogindlæg

23. april 2022
Hvad er forskellen på japansk wagyu- og Kobe-kød?

Du har sikker hørt om det famøse Kobe-kød. Men ved du egentlig, hvad forskellen er på Kobe-kød og wagyu-kød? Og er det pengene værd? Det er faktisk sådan, at alt Kobe-kød stammer fra wagyu-kvæg, men kun det færreste wagyu-kød er Kobe.

26. marts 2022
Wagyu & sundhed

Man hører tit, at fedtholdig mad er usundt. Men forholder det sig også sådan, når man snakker om wagyu? Svaret er for de fleste måske en smule overraskende.

Populære produkter

  • Wagyu Stegefedt - ca. 100g

    Wagyu Stegefedt – ca. 100g

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv
  • Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7
    Ferskvare

    Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7

    kr. 523,25kr. 5.019,50
    Vælg muligheder
  • Trøffel Flødekartofler

    Trøffel Flødekartofler

    kr. 140,00kr. 280,00
    Vælg muligheder
  • Wagyu Glace

    Wagyu Glace

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv

Pakker

  • Wagyu Burger-kit - 2 pers.

    Wagyu Burger-kit – 2 pers.

    kr. 275,00
    Tilføj til kurv
  • Caviar Kit

    Caviar Kit

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
  • Wagyu Smagning - 4-5 pers.

    Wagyu Smagning – 4-5 pers.

    kr. 1.895,00
    Tilføj til kurv
  • Caviarsmagning - 2-3 pers.

    Caviarsmagning – 2-3 pers.

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
Copyright © 2024 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram