Wagyu & sundhed

Fedt er en vigtig del af en sund diæt

Man hører tit, at fedtholdigt mad er usundt. Men forholder det sig også sådan, når man snakker om wagyu kød? Svaret er for de fleste måske en smule overraskende. I dette indlæg skal vi snakke om det sunde fedt og wagyu.

Udover at være det mest saftige, møre og smagfulde oksekød på jorden, er der flere studier, der viser, at wagyu kød rent faktisk også noget af det sundeste kød, man kan spise.  Udover at fedt giver smag, tekstur og saft til fødevarer, er fedt en essentiel del af en sund diæt. Fedt er nødvendigt som energikilde og som depot for opbevaring af energi. Derudover bruges fedt i forbindelse med opbygning af celler i kroppen og tilfører kroppen vigtige vitaminer.Hjerteforeningen anbefaler, at fedt udgør ca. 25-40 % af et menneskes samlede kalorieindtag. I stedet for at fokusere på, hvor meget fedt, du indtager, bør du i stedet lægge vægt på typen af fedt.

Wagyu indeholder meget umættet fedt

Umættede fedtsyrer er den type fedt, som har sunde indvirkninger på kroppen. Umættet fedt findes i relativt store mængder i en lang række fødevarer, som anses for at være nogle af de sundeste fødevarer for kroppen, herunder olie, nødder, frø, avocado og laks. Umættet fedt findes også i høj grad i wagyu. 

Wagyu er rig på både enkelt- og flerumættede fedtsyrer, men er helt unik når det kommer til enkeltumættede fedtsyrer. Faktisk indeholder wagyu flere enkeltumættede fedtsyrer end nogen anden form for oksekød. De enkeltumættede fedtsyrer mindsker risikoen for åreforkalkning, blodpropper og kardiovaskulære sygdomme.

Sundhedsfremmende virkninger på kroppen

Enkeltumættet fedt bidrager også til at sænke LDL-kolesterol (det “dårlige” kolesterol) og omvendt forøge HDL-kolesterol (det “gode” kolesterol). Problemet med LDL-kolesterol er, at det sætter sig på væggene af blodårerne, hvilket på længere sigt kan resultere i blodpropper og hjertesygdomme.

HDL-kolesterol fungerer som en slags “modkæmper” til sin usunde kompagnon, LDL-kolesterol. Forskellen er, at HDL-kolesterol ikke bliver siddende i blodårerne, men derimod formår at transportere en del af det “dårlige” kolesterol over til leveren, hvor det på sikker vis udskilles fra kroppen.

De seneste studier viser oveni købet, at wagyu kød potentielt kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme og type-2 diabetes.

Wagyu indeholder også essentielle aminosyrer, B-vitamin, jern og store mængder af omega 3- og omega 6-fedtsyrer. Det er videnskabeligt bevist, at omega-3 fedtsyrer blandt andet medvirker til at sænke risikoen for hjertesygdomme, gigt, depression, forhøjet blodtryk og Alzheimers.

Derudover er wagyu kvæg genetisk beriget med et særligt højt indhold af oliesyre, som er en enkeltumættet omega-9 fedtsyre. Denne fedtsyre har en positiv effekt på hjertet, samtidig med at den nedsætter risikoen for livsstilssygdomme.

Det sunde fedt findes i den intramuskulære fedtmarmorering

Wagyu kvæg er genetisk særligt disponeret overfor udvikling af intramuskulær fedtmarmorering, som sidder inde i selve musklerne på kvæget. Det er især i wagyu kødets karakteristiske intramuskulære fedtmarmorering, at meget af det umættede fedt befinder sig. Når fedtet smelter ved stegning, siver det ud i kødet og gør det mørt, saftigt og tilfører en dybdegående og intens smag. Som prikken over i’et får du samtidig med den fantastiske smag et skud sunde fedtsyrer og vigtige vitaminer.

Brug wagyu som kilde til sundt fedt 

Hvis du mangler umættet fedt i din diæt, har du endnu en grund til at spise verdens bedste kød indimellem. Så hvis din bedre halvdel prøver at afholde dig fra at bruge for mange penge på wagyu, så kan du nu også argumentere for, at du plejer dit helbred. Det er klart, at en varieret kost er vigtig, og at vi ikke opfordrer til at spise wagyu hver dag. Det ville måske også blive lige lovlig dyrt i længden. 

Har du spørgsmål til denne artikel eller til wagyu kødets sundhedsmæssige påvirkning, er du velkommen til at kontakte os

Andre indlæg

10. juli 2023
Sådan sikres kvaliteten af japansk wagyu 

Wagyu-kvæg bliver opdrættet på en nøje afstemt diæt med korn og risstrå, som sammen med wagyu-generne gør, at kvæget får sin flotte, velkendte marmorering.  De japanske myndigheder gør alt for at sikre, at wagyu fra Japan altid er af utrolig høj kvalitet. Dette sikres blandt andet ved, at alle wagyu-kvæg, der slagtes, bliver bedømt efter […]

10. juli 2023
Vidste du, at alt japansk wagyu har sit eget ID?

Når wagyu kvæget er 6 måneder gammelt, får det sit eget ID, hvis det opfylder en række krav ift. sygdomme, handicap osv. Hvis kvæget er sundt og rask, får det sit ID, før det i en alder af syv måneder bliver solgt på auktion til de præfekturer, der opdrætter wagyu. Dette kunne fx være Kagoshima, […]

22. maj 2023
Trøfler – hvad er det?

Hvad er trøffel? Trøffel er en ældgammel og eksklusiv delikatesse, som har været populær i mange år. Helt konkret er trøffel en spiselig svamp, der kommer fra den store trøffel-familie, som hedder Tuber på latin. De to mest kendte trøfler i familien er Tuber Melanosporum (sort vintertrøffel) og Tuber Magnatum Pico (hvid Alba vintertrøffel).  Hvad […]

20. maj 2023
Vores specialiteter

Udover at sælge markedets bedste wagyu-kød tilbyder vi også en lang række specialiteter. Alle vores specialiteter passer perfekt til vores kød og er særligt udvalg pga. den høje kvalitet. Tilbehør til wagyu-kød Hos os kan du få det komplette måltid, dvs. både et fantastisk stykke wagyu-kød, men også tilbehør som blandt andet trøffel flødekartofler, rösti […]

20. maj 2023
Hvordan leveres varerne?

Det er relativt nyt for mange mennesker at købe fødevarer som kød online, men bare rolig – det er hurtigt, nemt og sikkert at bestille produkter fra os. Hvis du endnu ikke ved, hvordan det fungerer, så guider vi dig igennem købsprocessen her.  Produkterne sendes i en termokasse med køl Vi leverer dine produkter som […]

17. maj 2023
Caviar – hvad er det egentlig?

Caviar er en af de mest kendte og eksklusive delikatesser i verden – og med god grund. Caviar smager nemlig fantastisk som en appetizer eller forret. Det kan enten nydes rent eller på blinis med creme fraiche og rødløg – eller fra hånden med en god vodka til…

17. maj 2023
Det bedste kød til grillen – wagyu kød

Vi danskere elsker at grille, når vejret endelig er til det. Der findes intet bedre end duften af det sydende wagyu-kød på grillen, mens du står med en kold øl i hånden og har det kølige overblik. 

5. maj 2023
De mest stillede spørgsmål

Vi får rigtig mange henvendelser fra folk, der gerne vil vide mere om wagyu-kød. Derfor har vi samlet svar på de spørgsmål, som vi ofte får, i dette blogindlæg

23. april 2022
Hvad er forskellen på japansk wagyu- og Kobe-kød?

Du har sikker hørt om det famøse Kobe-kød. Men ved du egentlig, hvad forskellen er på Kobe-kød og wagyu-kød? Og er det pengene værd? Det er faktisk sådan, at alt Kobe-kød stammer fra wagyu-kvæg, men kun det færreste wagyu-kød er Kobe.

26. marts 2022
Wagyu & sundhed

Man hører tit, at fedtholdig mad er usundt. Men forholder det sig også sådan, når man snakker om wagyu? Svaret er for de fleste måske en smule overraskende.

Populære produkter

 • Wagyu Stegefedt - ca. 100g

  Wagyu Stegefedt – ca. 100g

  kr. 95,00
  Tilføj til kurv
 • Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7
  Ferskvare

  Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7

  kr. 523,25kr. 5.019,50
  Vælg muligheder
 • Wagyu Glace

  Wagyu Glace

  kr. 95,00
  Tilføj til kurv
 • Trøffel Flødekartofler

  Trøffel Flødekartofler

  kr. 140,00kr. 280,00
  Vælg muligheder

Pakker

 • Hele EM-Pakken
  EM-TILBUD
  Ferskvare

  Hele EM-Pakken

  kr. 895,00
  Tilføj til kurv
 • Wagyu Bearnaise-burgers til 4 pers.
  EM-TILBUD
  Frostvare - sendes til optøning

  Wagyu Bearnaise-burgers til 4 pers.

  kr. 495,00
  Tilføj til kurv
 • Wagyu Burger-kit - 2 pers.

  Wagyu Burger-kit – 2 pers.

  kr. 275,00
  Tilføj til kurv
 • Snackpakken Deluxe

  Snackpakken Deluxe

  kr. 1.495,00
  Tilføj til kurv
Copyright © 2024 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram