Sådan tilbereder du Iberico (Sortfodsgris) 

Iberico er ekstraordinære udskæringer, og Iberico-grisen fra Spanien har en helt unik smag, som er elsket af mange. Vi er også store fans af svinet fra syden og  har derfor lavet en lille oversigt/guide, hvor vi kommer med bud på hvordan man kan tilberede de forskellige udskæringer.

Minder meget om Wagyu kød

Iberico af Bellota kvalitet minder meget om Wagyu kød – ikke så meget i smag, men ved kvalitet og tilberedning. Sortfodsgrisen er kendt for at have en god fedtmarmorering, saftigt og mørt kød, hvor det derfor for mange af udskæringerne er bedst, hvis man giver kødet høj varme i kort tid. Dette giver en dejlig sprød stegeskorpe, og holder saftigheden i grisen intakt.

Stegetid på udskæringer af Sortfodsgris

Her er en oversigt over tilberedningstider og metoder for forskellige udskæringer af Iberico Bellota, som er kendt for sin udsøgte smag og kvalitet:

Iberico Bellota Mørbrad (Solomillo de Iberico)

Nedenfor har vi et eksempel på stegetid af et stykke Iberico Bellota Mørbrad:

  • Stegetid: Ca. 2 minutter på hver af de fire sider på en brandvarm pande eller grill.
  • Metode: Efter stegning bør mørbraden hvile i ca. 5-8 minutter for at sikre saftighed og mørhed. Det anbefales at pudse den for sener og krydre med salt og peber før stegning

Iberico Bellota Secreto

Nedenfor har vi et eksempel på stegetid af et stykke Iberico Bellota Secreto:

  • Stegetid: 2-3 minutter på hver side ved høj varme.
  • Metode: Kødets marmorering giver naturligt fedt, hvilket gør det muligt at stege det på en tør pande. Efter stegning bør kødet hvile i ca. 4-5 minutter.

Iberico Bellota Presa

Nedenfor har vi et eksempel på tilberedning af Iberico Bellota Presa

  • Stegetid: Brun kødet af på panden og efterfølgende i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller indtil en kernetemperatur på 55-57 grader er opnået.
  • Metode: Presaen bør hvile i ca. 7-10 minutter efter tilberedning før udskæring. Denne udskæring er særligt velegnet til stegning pga. sin smag og mørhed​.

Iberico Bellota Pluma

Nedenfor har vi et eksempel på tilberedning af Iberico Bellota Pluma

  • Stegetid: Steg kødet i ca. 2-3 minutter på hver side på på høj varme – enten på pande eller grill.
  • Metode: Efter stegning skal kødet hvile frit i 5-7 minutter. Serveres evt. med frisk salat og kartofler for et komplet måltid​​.

Disse retningslinjer sikrer, at du opnår det bedste resultat, når du tilbereder disse delikate udskæringer af Iberico Bellota. Husk altid at lade kødet hvile efter tilberedning for at sikre saftighed og fuldendt smag.

STEGETID PÅ SORTFODSGRIS: BELLOTA SECRETO

Antal: 2 portioner

Tid: 40 minutter

Tilberedning: 10 minutter

INGRIDIENSER

  • 750 gram Bellota Secreto
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Tag kødet ud af køleskabet og indpakningen mindst 30 minutter før stegning.
  2. Dyp kødet tørt for blodrester og krydr begge sider med salt og peber
  3. Skru panden op på høj varme og steg stykket med moderat olie eller Wagyufedt.
  4. Steg der 2-3 minutter på hver side og lad den hvile i lige så lang tid på en rist – herefter kan du eventuelt lige give den et skud varme inden servering, hvis den er blevet lettere afkølet og ellers skal den blot skæres på tværs af kødfibrene i tynde, lækre sprøde og saftige skiver.

Andre opskrifter

5. april 2024
Sådan tilbereder du Iberico (Sortfodsgris) 

Iberico er ekstraordinære udskæringer, og Iberico-grisen fra Spanien har en helt unik smag, som er elsket af mange. Vi er også store fans af svinet fra syden og  har derfor lavet en lille oversigt/guide, hvor vi kommer med bud på hvordan man kan tilberede de forskellige udskæringer. Minder meget om Wagyu kød Iberico af Bellota […]

30. september 2022
Wagyu Steak-sandwich

Så er vi nået til en helt (i mine øjne) klassisk go-to steak sandwich. Vågner du op med et par wagyu bøffer i køleskabet og fik lidt for meget vin til gårsdagens parmiddag, vil jeg godt lægge hovedet på blokken og love dig, at denne sandwich redder din dag. Denne snaskede steak sandwich redder tømmermændene […]

14. september 2022
Wagyu Beef-Wellington

Denne ret satte min restaurant på danmarkskortet. Vi sælger snildt 2-300 kg Beef Wellington om ugen (dog ikke med wagyu kød), så jeg har minimum lavet de første 15.000 Beef Wellington i mit liv. Derfor kan jeg skrive under på, at nedenstående opskrift er nem at forstå og næsten umulig at lave forkert, selvom det er en teknisk ret.

14. september 2022
Wagyu-bearnaise tatar

En klassisk tatar toppet med sprød boghvede, bearnaise mayo og frisk karse. En sikker vinder. Tatar er altid min go-to ret at lave med diverse kødrester og afpuds. Specielt med noget så dyrt og eksklusivt som wagyu kød. Alt kød kan bruges til tatar, fordi det alligevel skal skæres i småstykker.

31. marts 2022
Wagyu Sashimi på 3 måder

Hvis du skal lave en menu med flere wagyu retter, er sashimien den perfekte start, så du og dine gæster kan smage den pure smag af wagyu kødet. Her er mine tre favoritmåder at spise wagyu sashimi på!

12. marts 2022
Tatar- og trøffel sliders

Denne ret kom til live, da vi på Feed Bistro skulle lave personalemad, og havde en del wagyu rester tilbage. Vi har lavet den flere gange efterfølgende, og én ting er sikker; det smager bare godt! Det tager kun 20 minutter at tilberede.

26. februar 2022
5 forskellige mayoer

Vi elsker en god, hjemmerørt mayo! I denne opskrift tager vi dig igennem 5 mayoer: Wagyu-mayo, trøffel-mayo, brunet smør-mayo, dijon-persille-mayo og bearnaise-mayo.

11. februar 2022
Wagyu surf & turf

Hvis du skal imponere din bedre halvdel, er denne wagyu surf & turf et sikkert hit! De bedste råvarer bruges og det tager ikke mere end en time at tilberede.

10. februar 2022
Wagyu avocadotoast

En let, smuk og lækker wagyu snack. Frisk avocadocreme, sprødt brød og fed wagyu. Tilberedningstid på kun 30 minutter – what’s not to like?

Populære produkter

  • Wagyu Stegefedt - ca. 100g

    Wagyu Stegefedt – ca. 100g

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv
  • Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7
    Ferskvare

    Australsk Wagyu Ribeye MBS 6-7

    kr. 523,25kr. 5.019,50
    Vælg muligheder
  • Trøffel Flødekartofler

    Trøffel Flødekartofler

    kr. 140,00kr. 280,00
    Vælg muligheder
  • Wagyu Glace

    Wagyu Glace

    kr. 95,00
    Tilføj til kurv

Pakker

  • Wagyu Burger-kit - 2 pers.

    Wagyu Burger-kit – 2 pers.

    kr. 275,00
    Tilføj til kurv
  • Caviar Kit

    Caviar Kit

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
  • Wagyu Smagning - 4-5 pers.

    Wagyu Smagning – 4-5 pers.

    kr. 1.895,00
    Tilføj til kurv
  • Caviarsmagning - 2-3 pers.

    Caviarsmagning – 2-3 pers.

    kr. 895,00
    Tilføj til kurv
Copyright © 2024 WagyuPusher ApS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram